BUSSVELT: Dette bildet ble tatt etter at bussen var rettet opp igjen. Foto: Valerius Hildonen-Nilsen
BUSSVELT: Dette bildet ble tatt etter at bussen var rettet opp igjen. Foto: Valerius Hildonen-NilsenVis mer

En omkom etter bussvelt i Finnmark

Buss veltet på E6 i Finnmark. Glatte veier på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er bekreftet omkommet og flere er skadet etter en bussvelt på E6, rundt en kilometer nord for Hatter i retning Skaidi i Finnmark.

- De tre som er alvorlig skadet er fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge. Det var 23 personer innblandet i ulykken, og etter det vi kjenner til var alle russiske statsborgere, sier Roger Johnsen, operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt, til Dagbladet klokken 08.30 lørdag morgen.

Crewbesetning Det var ifølge Vestfinnmark politidistrikt 23 personer i bussen da den gikk rundt. Politiet karakteriserer ulykken som alvorlig, og har slo katastrofealarm, som senere ble avblåst.

- Det dreier seg om en russiskregistrert buss med en crewbesetning som skulle ombord på en båt i Hammerfest. Bussen kom antakelig fra Russland, sier operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt Roger Johnsen til Dagbladet.

Han kan fortelle at det er vinter og sne og is på veiene i ulykkesområdet.

- Men jeg vil ikke spekulere i ulykkesårsak, sier Johnsen.

Ligger på siden - Det er vanskelige kjøreforhold her nå. Bussen har kjørt utfor veien, og ligger på siden, sier Anna Lisa Desonen, nattevakt ved Skaidi hotell, som ligger noen hundre meter fra ulykkesstedet, til Nordlys.

- Det er svingete og glatt, så man må kjøre forsiktig der. Vi vet at det ofte kommer russiske biler og busser som er gamle og i dårlig stand, men jeg vet ikke noe om akkurat denne bussen, sier Desonen til Dagbladet.

Hotellet fikk først spørsmål fra politiet om de kunne ta imot 15 skadde, men alle skal nå være fraktet til Hammerfest med ambulanser og helikopter. Hammerfest sykehus, som ligger en snau time unna, ble satt i kriseberedskap etter ulykken.

LÅ PÅ SIDEN: Det var 23 russere involvert i ulykken i Skaidi. Foto: Valerius Hildonen-Nilsen
LÅ PÅ SIDEN: Det var 23 russere involvert i ulykken i Skaidi. Foto: Valerius Hildonen-Nilsen Vis mer