Countryfestivalen på Vinstra

En omkom etter campingvognbrann

På countryfestivalen på Vinstra.

BRANN: En campingvogn brant ned på countryfestivalen på Vinstra. To personer kom seg ut, mens én person omkom. Video: Privat. Vis mer
  • Vet du noe om denne saken? Tips Dagbladet på 24 00 00 00 / 2400@db.no.

En campingvogn brant ned på countryfestivalen på Vinstra. To personer kom seg ut, mens én person omkom. Det bekrefter politiet på stedet til Gudbrandsdølen Dagningen. Personen skal være i 20-åra.

Operasjonsleder Therese Bylterud bekrefter overfor Dagbladet at en mann i 20-åra omkom etter brannen. Politiet jobber med å sikre sikker ID, og er i gang med å varsle pårørende.

Den omkomne er i folkeregisteret hjemmehørende i Nord-Østerdalen.

En person omkom

- Det var tre personer i vogna. To kom seg ut og er fraktet til legevakt, mens den siste omkom, sier hun.

Nord-Fron kommune har opprettet kriseteam i forbindelse med hendelsen.

- Det foregår teknisk og taktisk etterforskning på stedet. Det er for tidlig å si noe om årsak til brannen, sier operasjonslederen.

Bylterud forteller at politiet fikk melding om brannen 08.06 og at nødetatene var raskt på stedet.

- Brannen ble slukket raskt. Det var mange mennesker på stedet som bidro med å forhindre spredning. Campingvogna sto parkert på en parkeringsplass inne på festivalområdet til countryfestivalen.

Brannvesenet skumla også omkringliggende biler og campingvogner og det var ingen fare for spredning av brannen, informerer politiet i en pressemelding.

EN OMKOM: En mann i 20-åra omkom etter brannen i campingvogna på Countryfestivalen på Vinstra. Foto: SILJE JOSTEN LIEN / DØLEN
EN OMKOM: En mann i 20-åra omkom etter brannen i campingvogna på Countryfestivalen på Vinstra. Foto: SILJE JOSTEN LIEN / DØLEN Vis mer

Markeringer

Roger Lyseng ved 110-sentralen at campingvognen er brent helt ned. De tre personene som var inne i vogna da det begynte å brenne, skal være yngre personer i 20-åra, ifølge GD.

Styreleder Trond Stang Skurdal i Country music festival Vinstra overlater til politiet å kommentere hendelsesforløpet og den videre etterforskningen, men bekrefter at festivalprogrammet vil fortsette.

- Det blir noen endringer. Vi vil ha markeringer i forkant av hver programpost. Hvordan dette skal gjennomføres har vi ikke helt funnet ut ennå. Dette er ennå veldig tidlig, sier Skurdal til Dagbladet.

Sør-Fron Røde Kors Hjelpekorps har saniteten på Countryfestivalen. De ønsker ikke å kommentere saken utover at de har gjort vanlig innsats på stedet.

Årsaken til brannen er ukjent.