Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En omkom i bussulykke

De 36 flyktningene kom til Norge fra krigen i Kosovo for en knapp måned siden. I kveld ble de utsatt for et nytt mareritt:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person omkom og flere ble hardt skadd da bussen med 36 kosovoalbanerne kjørte av veien ved Lenefjorden i Vest-Agder klokka 19.00. Busslasten med flyktningene var på vei tilbake til flyktningemottaket på Lista da ulykken skjedde. Flyktningene hadde da vært på en sosial utflukt til dyreparken i Kristiansand. Ifølge TV 2 har bussen skåret over i feil kjørebane og truffet et naust ved Lenefjorden.

Fraktes til sykehuset

- Det var 36 personer i bilen. En person er drept, og flere av de hardt skadde fraktes nå til sykehuset i Kristiansand, opplyser Erling Egge, politibetjent ved Mandal politistasjon til Dagbladet. Han kan foreløpig ikke si noe om årsaken til ulykken, eller om flere biler skal ha vært involvert.

Får krisepsykiatri

Blant passasjerene er det 12 barn. Ingen av disse skal være alvorlig skadd. 4-5 av passasjerene er hardt skadd og disse er fraktet til Vest-Agder sentralsykehus. Resten av flyktningene er fraktet til Mandal sykehus der de får krisepsykiatri. Flyktningene kom fra Kosovo til Norge for 3-4 uker siden.

Politiet jobber nå med å få klarlagt hendelsesforløpet til ulykken. E 39 er nå stengt, og redningsarbeid pågår. Tre ambulanser og tre redningshelikoptre er ved ulykkesstedet.