En omkom i eksplosjonsbrann

Flere vitner hørte smell før brannen brøt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En person er bekreftet omkommet etter en eksplosiv brann i en butikkbygning i Lillestrøm.

Den omkomne er ikke identifisert, opplyser politiet på Romerike i en pressemelding.

- Personen ble funnet inne i huset, men vi vet ikke hvem dette er eller hva vedkommende gjorde i bygget – om det var en ansatt eller en innbruddstyv eller noe annet, sier operasjonsleder Ola Mæle i Romerike politidistrikt til NTB.

HAR DU TIPS ELLER INFORMASJON? Tips oss! MMS/SMS til 2400,eller ring 24 00 00 00

Har begynt arbeid på åstedet

Politiet har foreløpig ingen teorier om hva årsaken til brannen kan være, og om det kan ha skjedd noe kriminelt. Politiet fikk melding om brannen i Storgata 14 klokken 5.34.

- Vi har begynt å arbeide på stedet nå, og har fraktet avdøde bort fra stedet, opplyser operasjonsleder Ola Mæle til Dagbladet.no i ett-tida.

Bygget som brant, er en 4. etasjes murbygning. Tre firma er registrert på adressen. Det er store skader i første etasje, og røykskader i hele bygget, som blant annet inneholdt en blomsterbutikk. Ingen av butikkene skal ha vært åpne på nattestid.

En omkom i eksplosjonsbrann

Kraftig smell

Flere vitner har meldt om et kraftig smell før det begynte å brenne.

- Jeg var på jobb like ved, og sto ute og tok en røyk. På vei inn hørte jeg at det smalt skikkelig bak meg, og det ristet nesten, sier øyenvitnet Jonas Rygh, som sto rett nede i gata for eksplosjonen, til Dagbladet.no.

Ifølge Romerikes Blad var varmeutviklingen så sterk at mange ruter i bygget knuste. Glasset er blåst 50-60 meter unna. Det er glassplinter og biter over hele byen.

Dagbladet.no kommer med mer.

HØRTE SMELL: Flere vitner har meldt om et kraftig smell før brannen brøt ut.