Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En omkom i påskefjellet

En person omkom i påskefjellet i år. En 42 år gammel kvinne fra Molde døde etter et fall fra en fjelltopp i Rondane under en skitur langfredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Røde Kors Informasjonssentral på Golsfjellet betegner påsken som normalt travel. Det fine været over Sør-Norge de siste påskedagene førte til stor påskeutfart, og dermed en økning i tallet på skader.

Røde Kors-mannskaper i fjellet behandlet 1140 personer for skader, 343 flere enn i fjor. Det ble gjennomførte 25 leteaksjoner etter 64 savnede. Alle kom til rette i god behold.

Ved de 40 førstehjelpstasjonene til Norsk Folkehjelp Sanitet ble 93 skadde behandlet. Folkehjelpa deltok i seks leteaksjoner, tre sammen med Røde Kors. I alt transporterte Folkehjelpa 43 skadde personer ned av fjellet.

Dikt og isbjørn

Den mest langvarige aksjonen i påsken skjedde på Svalbard. Fem menn ble liggende værfaste på en isbre lørdag morgen, men ble først hentet ut i formiddag. Dårlig vær gjorde leting i Atomfjellene, der skiløperne satt fast, umulig i helgen, men redningsmannskap var i radiokontakt med de fjellvante mennene.

Mens isbjørnen lusket rundt teltet, leste de fem kameratene Søren Kierkegaard og dikt av Rolf Jacobsen og Jacob Sande.

- Vi lå og lyttet etter isbjørnen og prøvde å holde humøret oppe med sang, filosofering og diktlesing. Og så lagde vi mat, forteller studenten Nicolai Lenning (24) fra Sandnes.

I et skred ved Blefjell i Telemark lørdag var det en stund usikkert om noen var tatt av raset. Flere søk viste imidlertid at det ikke var folk under snømassene.

Fire omkom

I trafikken her hjemme omkom to personer i påsken. En 18 år gammel gutt omkom i en utforkjøring i Hardanger natt til langfredag, mens en person omkom i en trafikkulykke på E6 mellom Øyer og Tretten lørdag formiddag. I tillegg omkom to nordmenn i en trafikkulykke i Nord-Sverige skjærtorsdag.

Påskehjemfarten i dag gikk uten store uhell. Utrykningspolitiet meldte i 18.30-tida om avtagende trafikk og stort sett pen kjøring.

Tre druknet

Det var to drukningsulykker i påsken. Onsdag kveld druknet en 34 år gammel mann og hans seks år gamle sønn ved Lindesnes. De to dro ut i en sjekte for å fiske i 19-tiden onsdag. Båten deres ble funnet med kjølen i været. Da redningsmannskaper fikk de to i land, var begge døde.

Lørdag ettermiddag omkom en 52 år gammel mann da han falt i sjøen fra en fritidsbåt i Skjebergkilen ved Sarpsborg i Østfold.

(NTB)