En omkommet i brann i Byåsen

Flere leiligheter rammet i rekkehus i Trondheim

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er bekreftet omkommet og ni personer er evakuert, etter at det brøt ut brann i en toetasjes bolig med til sammen seks leiligheter i Vådanvegen på Byåsen i Trondheim natt til lørdag.

Politiet fikk melding om brannen kl. 04.17.

— Vi fikk melding om kraftig brann og sterk røykutvikling. Brannvesenet hadde et svært vanskelig slukningsarbeid fordi brannen spredte seg via takkonstruksjonene, opplyser operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

I 08-tiden var brannen slukket, men brannvesenet holdt fremdeles på med etterslokning og sikring på åstedet. Politiet er sikre på at det ikke skal være flere igjen i huset.

— Brannvesenet har gjennomsøkt leiligheten hvor den omkomne befant seg, og det var ingen andre personer der, opplyser Metlid.

Leiligheten hvor den omkomne ble funnet er nedbrent. Skadeomfanget på de andre leilighetene i boligen er foreløpig ukjent.

De fleste av de evakuerte er innlosjert hos venner og bekjente, mens én person har fått plass på et hotell. Én person er tatt med til legevakten, men skal ikke være skadd.

(NTB)