LETEAKSJON: Store politistyrker er på plass på Majorstua etter at en person ble funnet omkommet med stikkskader. Reporter: Trym Mogen / Video: Henning Lillegård Vis mer

En omkommet i knivstikking på Majorstua - mann med blod på hendene skal ikke være mistenkt

Politiet varsler en pressekonferanse om saken seinere i dag

En person ble mandag funnet død i en leilighet på Majorstua i Oslo. Politiet betegnet funnet som et mistenkelig dødsfall, og at personen døde som følge av knivskader.

Politiet har imidlertid ingen mistenkte eller siktede i saken etter funnet lika etter klokka 12.15 i ettermiddag.

Politiet fikk melding om hendelsen via AMK rundt klokka 12.15. Politiet er på stedet med flere patruljer og rykket til stedet med store ressurser.

  • Har du bilder, videoer eller tips? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller på telefon 24 00 00 00.
LETEAKSJON: Store politistyrker er på plass på Majorstua etter at en person ble funnet død med stikkskader. Reporter: Trym Mogen / Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Søker mulig gjerningsperson

Politiet har vært sparsommelige med opplysninger om hvem avdøde er og hvordan de mener den formentlige knivstikkingen kan ha skjedd. Da Dagbladet snakket med innsatseleder Hanne Nordve rundt klokka 15.00, var pårørende ennå ikke varslet.

Politiet har ikke kontroll på alle involverte og heller ikke en formentlig gjerningsperson, som det søkes etter.

- Vi snakker med vitner på stedet, og venter på kriminaltekniske undersøkelser.

Hendelsen fant sted ved en sidegate i nærheten av Majorstua skole, men hendelsen har ikke noe tilknytning til skolen.

KNIVDREPT: En person har blitt bekreftet omkommet etter en hendelse på Majorstua. Vedkommende skal ha blitt knivstukket. Politiet søker etter en formentlig gjerningsperson. Foto/video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Så blodig mann

Et vitne Dagbladet har snakket med på Majorstua forteller at han så en mann med blod på hendene som kom ut av en blokk som skal ha vært åstedet.

- Han var veldig bleik, og hadde blod på hendene. Det er mulig han hadde hjulpet til. Jeg vet ikke. Han har nå sittet der inne i forhør i en time, sier vitner og peker på en ambulanse like ved åstedet.

Ambulansen kjørte fra Majorstua 13.45 i ettermiddag. Ifølge vitnet kom den blodige ut av blokka rundt 12.30. Politiet vil foreløpig ikke opplyse om knivstikkingen skjedde inne eller ute.

MAJORSTUEN: Politi med automatvåpen på stedet. Foto: Katinka Sletten / Dagbladet
MAJORSTUEN: Politi med automatvåpen på stedet. Foto: Katinka Sletten / Dagbladet Vis mer

Stikkskader

- Vi kan ikke si noe om dette er en kriminell handling, men vi gjør selvfølgelig alt vi kan på stedet her nå, sier politiets innsatsleder på stedet, Hanne Nordve, til pressen.

Politiet fikk melding av helsevesenet, men hvem som varslet AMK vil hun ikke kommentere ennå.

- Vi har kontroll på noen som muligens kan bistå oss med opplysninger i saken, sier hun. Men, slik som det framstår nå, har ikke politiet vitner til selve hendelsen.

Innsatslederen kan heller ikke si noe om hvor vedkommende ble funnet.

- Det framstår som vedkommende har omkommet som følge av stikkskader, sier innsatslederen basert på de opplysningene politiet har på nåværende tidspunkt.

Ønsker tips

- Hva er det som skjer i søket etter en mulig gjerningsperson?

- Vi søker i nærområdet. Vi har også gjort litt ekstra opp imot skolen som ligger like ved her. Vi ser også etter video som kan hjelpe oss videre.

Politiet er interesserte i tips fra publikum.

- Hvis det er noen som har vært i nærområdet i det aktuelle tidsrommet som har observasjoner på personer som har oppført seg mistenkelig eller vært blodig, må det meldes.

Politiet tar imot tips på telefon: 02800

Saken oppdateres.

KNIVDREPT: En person har blitt bekreftet omkommet etter en hendelse på Majorstua. Personen skal ha blitt knivstukket. Politiet søker etter en formentlig gjerningsperson. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KNIVDREPT: En person har blitt bekreftet omkommet etter en hendelse på Majorstua. Personen skal ha blitt knivstukket. Politiet søker etter en formentlig gjerningsperson. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer