En omkommet og flere skadd i E18-ulykke

Trafikken Vestfold - Telemark åpen igjen, full kork ved Grimstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): E18 mellom Vestfold og Telemark åpnet for trafikk igjen ved 17-tiden etter tre timers fullstendig kaos. En person omkom og tre ble lettere skadd i en kollisjon ved 13.30-tiden, der et vogntog og to personbiler var innblandet.

Lenger sør på E18, ved Nørholmen utenfor Grimstad, vil veien trolig være helt stengt i begge retninger fram til 19-tiden. Trafikken har vært blokkert uten mulighet for omkjøring siden 15.30 da fire personbiler smalt sammen på det glatte føret. En person ble skadd og kjørt til sykehus i Arendal.

 Dødsulykken skjedde på Solumsletta, nær Vegvesenets kontrollstasjon på Vestfold-siden av fylkesgrensa. En periode var all trafikk mellom Larvik og Porsgrunn blokkert fordi det også var en kollisjon på omkjøringsveien.

Personbilen skled over

-Vogntoget var på vei sørover mot Porsgrunn og de to personbilene hadde retning Larvik da den første bilen skled over i motsatt kjørebane og traff traileren på siden. Den omkomne satt i den første personbilen. De tre skadde er trailersjåføren og de to personene i den andre bilen, opplyser operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt.

Politiet har ennå ikke gått ut med identiteten på den omkomne. Den andre personbilen, der to ble skadd, er danskregistrert.

Ny kollisjon - mer kaos

E18  ble stengt for trafikk og vil fortsatt være sperret utover ettermiddagen. Vogntoget ligger veltet etter at sjåføren forsøkte å svinge unna personbilen som var ute av kurs.

Foto: Pål Terje Støtvig
Foto: Pål Terje Støtvig Vis mer

Det er stor trafikk på E18 og den første timen var det flyt i trafikken på omkjøringsveien i Tvedalen.

Men ved 14.30-tiden var det kollisjon på snøføret og trafikkork også der.

Trafikkanter Dagbladet.no har vært i kontakt med fortalteom økende kaos på E18 ved 15-tiden og full blokkering av trafikken mellom Larvik og Porsgrunn. På grunn av kommunikasjonssvikt ble mye trafikk sluppet gjennom sørover også etter den store ulykken - uten mulighet for å snu.

KRAFTIG ULYKKE: En drept og tre skadd da personbil skled over i feil kjørebane på E18 ved fylkesgrensa Vetfold/Telemark i ettermiddag.