Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En ond dag for Kirken

- Dette er en ond dag for Den norske kirke og for det norske folk. Det sier den avsatte presten Per Kørner i en kommentar til at regjeringen har besluttet å reise avskjedssak mot Olav Berg Lyngmo og Arne Thorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kørner er ikke overrasket over avgjørelsen. Han sier til NTB at det på høyeste hold er stadfestet at løgnen skal ha plass foran sannheten, og at det onde skal settes foran det gode.

- Satan gis fritt spillerom i kirken, og i dag ropes det ut fra disse prester i nord: Velg hvem dere vil tjene, løgnen eller sannheten, Satan eller den levende Gud, hevder Kørner.

KrF-politikeren Anita Apelthun Sæle beklager også regjeringens avgjørelse.

- Jeg hadde håpet at det ville gått an å finne alternative ordninger, og beklager at bibeltro prester blir avskjediget mens liberale prester ikke blir det, sier hun.

Hun viser til et brev biskop Ola Steinsholt skal ha sendt til samtlige prester i Nord-Hålogaland der han forutsetter at prestene stiller seg bak bispemøtets kompromiss i homofilisaken.

- Prestene som det nå reises avskjedssak mot, mener at kompromisset var i strid med Bibelens ord, sier Apelthun Sæle, som ønsker at det vises større toleranse overfor de konservative prestene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!