- En ond mann

MOSS (Dagbladet): Mens drapssiktede Reza «Silo» Mahzoozi (52) ble smuglet inn bakveien til politihuset i Moss, samlet familie og venner av Chi Thi Mong Tran (14) seg et par steinkast unna - utenfor huset der hun ble drept. - Det er en ond mann, sa Chis storebror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet snakket med storebroren rett før seremonien. I forkant hadde han fått vite at mannen som er siktet for å ha drept søsteren, var pågrepet av politiet i Skien.

- Det er en ond mann. Ingen har lov til å skade noen. Søsteren min var bare 14 år, sa Vuong. Han sa at hun hadde lett for å komme i kontakt med folk.

- Kan hun ha blitt lokket i døden?

- Jeg vet ikke. Kanskje det.

Over 200 mennesker, de fleste norsk-vietnamesiske, strømmet til lysseremonien i Høiendhallveien 33 ved 18-tida. Familien sto tett sammen, de andre i en halvsirkel rundt. Mange gråt åpenlyst. Flere tok ordet. En av dem var den dreptes tante, Nona Le.

Gode minner

- Som dere vet dro Chi fra oss plutselig for noen dager siden. At så enormt mange kunne komme hit, betyr mye for oss og for Chi selv, sa hun.

Chis storebror, Vuong (23), fortalte at familien hadde så mange gode minner om 14 år gamle Chi. Deretter brøt han sammen i gråt.

I går skrev Dagbladet om drapssiktedes flukt fra politiet. 52-åringen stakk av da politiet dukket opp på arbeidsplassen hans i Moss tirsdag. Bare skinnjakka hans ble hengende igjen.

Tirsdag kveld skal han ha banket på hos en perifer bekjent i Moss. Han sa han hadde mistet husnøklene sine og ba om å få overnatte i kjellerstua. Onsdag reiste han videre til Oslo, uvisst på hvilken måte.

I Oslo skal siktede ha oppsøkt en frisørsalong, der han klippet håret kort. Trolig tok han formiddagstoget til Bergen.

Gjenkjent

Den siktede har selv opplyst til politiet at han tok nattoget fra Bergen til Nordagutu, der han tok buss videre til Skien.

I Skien ble han gjenkjent av en forbipasserende. Han satt på en benk på bussterminalen i Skien.

- Det kom en mann bort til meg og ba meg ringe politiet. Han sa at det satt en mann på bussterminalen som liknet veldig på mannen som var etterlyst etter drapet i Moss, sier Kari Ellingsen ved taxisentralen i Skien.

Selve pågripelsen av 52-åringen foregikk uten dramatikk. To polititjenestemenn nærmet seg den etterlyste mannen og sa at han kunne betrakte seg som pågrepet.

Kroppsundersøkelse

- Jeg kan tenke meg til hvorfor, skal mannen da ha svart.

Etter pågripelsen måtte den drapssiktede gjennom kroppsundersøkelser ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo, der han ble DNA-testet og sjekket for overflatiske sår.

Siktede trenger tolk, og politiet klarer ikke skaffe det før i dag. Han overnattet på en varetektscelle på politihuset.

ENGEL: Etter ett minutts stillhet der de frammøtte holdt hverandres hender, spilte familien favorittsangen til Chi på høyttaleranlegget: R. Kellys og Celine Dions låt «I'm your Angel».