Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En overreaksjon

HAUGESUND (Dagbladet): Advokat John Christian Elden mener politiet ovverreagerte da de sendte bevæpnet politi inn for forhold som strafferettslig sett er på bøtenivået.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- At 27-åringen i flere år har vært en kasteball mellom psykiatri og fengselsvesen, og tidvis betraktes som psykotisk, burde fått politiet til å løse denne saken annerledes, sier Elden.

Han mener det var uheldig å sende bevæpnet politi inn i en situasjon som i utgangspunktet ikke var farlig.

27-åringen er domfelt et titall ganger, hovedsakelig for vinnings- og narkotikaforbrytelser. Politiet aksjonerte også mot familiens hus i november 1996, etter at besøkende hadde meldt fra om at de var blitt truet med et samuraisverd.

- Denne saken ble seinere henlagt, sier Elden.

I går var Elden i møte med 27-åringens familie, politi og Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) i Rogaland.

SEFO-leder Kjell Holst Sæther ønsker ikke å uttale seg om saken før tidligst i dag. Natt til i går ble politimennene som var med på aksjonen avhørt av et team fra SEFO. En kriminaltekniker fra Stavanger politikammer undersøkte åstedet i går, på oppdrag fra SEFO.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!