- TERRORANGREP: Skyteepisoden på Det jødiske museum anses som et terrorangrep. Her jobber krimteknikere på stedet, der minst tre personer ble drept. Foto: Reuters / NTB scanpix
- TERRORANGREP: Skyteepisoden på Det jødiske museum anses som et terrorangrep. Her jobber krimteknikere på stedet, der minst tre personer ble drept. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

En pågrepet etter antatt terrorangrep mot Det jødiske museet i Brüssel

- Skjøt vilt rundt seg - drepte tre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge den belgiske avisa La Libre er en person pågrepet etter den storstilte politijakta som ble innledet da en gjerningsmann stakk av i bil, etter at han skjøt og drepte tre personer, og skadet en fjerde, i og utenfor Det jødiske museet i Brüssel like før klokka 16 i ettermiddag.

En mann kom inn på museet lørdag rundt klokka 15.50. Han bar på en pakke og begynte å skyte vilt rundt seg, ifølge øyenvitner.

Ifølge La Libre kjente et vitne igjen registreringsnummeret på Audien som gjerningsmannen forsvant i.

Bilder fra stedet viser at en ung kvinne og en mann lå skutt og drept inne i museet, mens ytterliger en kvinne lå død utenfor, ifølge Guido van Wymersch, talsmann for belgisk politi.

- Terror Både Yvan Mayeur, ordfører i Brüssel, og ledere i det jødiske miljøet i Belgia betegner hendelsen som et terrorangrep.

- Det virker ikke tilfeldig at det skjedde på Det jødiske museet, sier innenriksminister Joëlle Milquet - som var en av to regjeringsmedlemmer som befant seg i umiddelbar nærhet.

Den belgiske utenriksministeren Didier Reynders var en av de første på stedet.

Hørte skudd - Jeg hørte flere skudd og dro hit så fort jeg kunne. Da så jeg de døde kroppene på bakken, sier utenriksminister Reynders til BBC.

En pågrepet etter antatt terrorangrep mot Det jødiske museet i Brüssel

Omkring 12 personer er sendt til sykehus med sjokkskader.

Det er valg i Belgia i morgen.

Dagbladet kommer med mer.

SIKRER DOKUMENTASJON: En krimtekniker tar bilde av et funn på bakken. Foto: AP / NTB scanpix
SIKRER DOKUMENTASJON: En krimtekniker tar bilde av et funn på bakken. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer