En pågrepet etter antatt terrorangrep mot Det jødiske museet i Brüssel

- Skjøt vilt rundt seg - drepte tre.

- TERRORANGREP: Skyteepisoden på Det jødiske museum anses som et terrorangrep. Her jobber krimteknikere på stedet, der minst tre personer ble drept. Foto: Reuters / NTB scanpix
- TERRORANGREP: Skyteepisoden på Det jødiske museum anses som et terrorangrep. Her jobber krimteknikere på stedet, der minst tre personer ble drept. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge den belgiske avisa La Libre er en person pågrepet etter den storstilte politijakta som ble innledet da en gjerningsmann stakk av i bil, etter at han skjøt og drepte tre personer, og skadet en fjerde, i og utenfor Det jødiske museet i Brüssel like før klokka 16 i ettermiddag.

En mann kom inn på museet lørdag rundt klokka 15.50. Han bar på en pakke og begynte å skyte vilt rundt seg, ifølge øyenvitner.

Ifølge La Libre kjente et vitne igjen registreringsnummeret på Audien som gjerningsmannen forsvant i.

Bilder fra stedet viser at en ung kvinne og en mann lå skutt og drept inne i museet, mens ytterliger en kvinne lå død utenfor, ifølge Guido van Wymersch, talsmann for belgisk politi.

- Terror Både Yvan Mayeur, ordfører i Brüssel, og ledere i det jødiske miljøet i Belgia betegner hendelsen som et terrorangrep.

- Det virker ikke tilfeldig at det skjedde på Det jødiske museet, sier innenriksminister Joëlle Milquet - som var en av to regjeringsmedlemmer som befant seg i umiddelbar nærhet.

Den belgiske utenriksministeren Didier Reynders var en av de første på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer