En pågrepet etter at mann ble funnet død utenfor bolig i Hedmark

Etterforskes som mistenkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Politiet har pågrepet en mann etter at en mann ble funnet død utenfor en bolig på Tobøl i Hedmark fredag.

Dødsfallet etterforskes som mistenkelig.

- Politiet har pågrepet en mann som var i nærheten av stedet hvor avdøde ble funnet. Mannen er fortsatt i politiets varetekt, men om han har noen tilknytning til dødsfallet kan ikke politiet avkrefte eller bekrefte nå, opplyser politiadvokat Bjørn E. Pettersen i Hedmark politidistrikt i en pressemelding.

Den avdøde mannen ble funnet av en politipatrulje utenfor en bolig på Tobøl i Eidskog kommune fredag like før klokka 13. Omstendighetene og funn på stedet gjør at politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

Mannen vil først kunne bli obdusert mandag.

Politiet forklarte til Dagbladet fredag at de visste hvem avdøde var.

- Vi vet hvem vedkommende er, personen er identifisert. Jeg ønsker ikke å si så mye om det, men det er viktig å understreke at dette ikke har noe med terrortrusselen å gjøre, sa Pettersen da.

Politiet kan ikke fastslå en dødsårsak før den foreløpige obduksjonsrapporten, sier Pettersen.

- Funn på åstedet gjør imidlertid at politiet velger å igangsette en rekke etterforskningstiltak i påvente av åstedsrapport fra kriminalteknikerne og foreløpig obduksjonsrapport. Hva funnene er kan vi ikke gå inn på, men videre etterforskning er derfor viktig og kan gi oss svar på hva som er hendt, sier politiadvokaten.

Politiet rykket ut etter bekymringsmelding fra naboer fredag.

- Naboene har lagt merke til at det har skjedd noe. Det er en melder som har ringt inn og meldt det til politiet, og da politiet ankom eiendommen fant de en død person, sa Pettersen til Dagbladet i går.