JAKTER UKJENT GJERNINGSMANN: Politiet er på plass ved bo- og servicesenteret i Namsos etter at en person ble hardt knivskadd i formiddag. Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa
JAKTER UKJENT GJERNINGSMANN: Politiet er på plass ved bo- og servicesenteret i Namsos etter at en person ble hardt knivskadd i formiddag. Foto: Bjørn Tore Ness / NamdalsavisaVis mer

En pågrepet etter knivdrama på bo- og servicesenter

Bevæpnet politi lette i nesten tre timer etter knivdesperado etter at en person ble hardt skadd i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet rykket i formiddag ut med store styrker etter at en kvinnelig beboer ble stukket med kniv ved en omsorgsbolig i Namsos.

klokka 09.56 mottok Nord-Trøndelag politidistrikt melding om at en person var funnet hardt skadd i en leilighet ved Namsos bo- og servicesenter, heter det i en pressemelding fra Nord-trøndelag politidistrikt.

Politiet fikk melding om knivstikkingen etter at det ble meldt om bråk, ifølge Namdalsavisa. Rett før klokka ett meldte avisa at en mann var pågrepet - men dette er seinere endret til at en personer pågrepet, og at politiet ikke har bekreftet kjønn.

Bevæpnet politi - Vi jakter en ukjent gjerningsmann, fortalte politiadvokat Jørgen Aunet ved Nord-Trøndelag Politidistrikt i en kort kommentar til Dagbladet ved 11-tida.

Ifølge Namdalsavisa bevæpnet politiet seg i jakten på en ukjent gjerningsmannen, og satte inn en hundepatrulje i søket etter gjerningspersonen.

- Vi leter fortsatt etter gjerningsmannen, vi har en uavklart situasjon, fortalte lensmann i Namsos, Stein Erik Granli til Dagbladet klokka 12.20. Han ønsket da ikke å si noe om de hadde indikasjoner på hvem de leter etter. Han vil heller ikke si noe om alderen på den hardt skadde personen som er sendt til sykehus etter knivstikkingen.

Nå rett før klokka 13 ble altså en person ført ut av omsorgsboligen.

Sperret av hele området Politiet bekrefter overfor Dagbladet at den skadde kvinnen er sendt til Sykehuset Namsos for behandling, og
at vedkommende er hardt skadd etter knivstikkingen.

Politiet sperret av bo- og servicesenteret og de andre beboerne ble evakuert.

- Vi følger oppfordringen fra politiet om å evakuere beboere slik at politiet kan gjøre sitt arbeid, forteller helse- og omsorgssjef i Namsos kommune, Morten Sommer til Dagbladet.

Han forteller at det i dét bygget som nå er evakuert bor 23 personer. Huset består av to bemannede bofelleskap, det ene er tilrettelagt for psykiatriske pasienter, den andre halvdelen er tilrettelagt for psykisk utviklingshemmede. Begge avdelingene er bemannet av helsepersonell døgnet rundt.

- Vår oppgaver er primært å ta vare på beboerne, i tillegg har vi tett dialog med pårørende. Men det er politiet som styrer denne saken nå, forteller helse- og omsorgsjefen.