Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En pågrepet etter skolebrann i Telemark

Yngre mann siktet for grovt skadeverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En yngre mann er pågrepet og siktet for grovt skadeverk etter brannen på Kongerød ungdomsskole i Skien i Telemark søndag.

- Søndag kveld pågrep politiet en yngre person i forbindelse med brannen, opplyser politiadvokat Helge Bolstad i Telemark politidistrikt til NTB.

Den ene fløyen av skolen er så godt som fullstendig utbrent etter brannen som ble meldt like etter klokken 6 søndag morgen.

Den mistenkte har foreløpig ikke ville forklare seg for politiet.

- Han vil ha en advokat til stede under avhør, så vi får ikke avhørt ham før mandag, opplyser Bolstad.

Rektor Ellen M. Lyngstad ved Kongerød ungdomsskole i Skien frykter at brannen søndag kan ha vært påsatt.

- Ja, jeg frykter dessverre at brannen var påsatt. Etter de opplysninger jeg har fått av brannvesenet, kan det se ut til at brannen har startet i søppelkonteinere som sto innelåst i et bygg tilknyttet den delen av skolebygget som nå er totalskadd, sier rektor Lyngstad til NTB.

Ungdomsfest


- Folk har tatt kontakt med oss, og vi foretar intervjuer i nærområdet. En av tingene vi undersøker, er en ungdomsfest natt til søndag som var i nærheten av brannstedet, sier Bolstad.

I tillegg har politiet opplysninger om en stjålet moped som også kan ha tilknytning til brannen.

Brannen ved skolen brøt ut like etter klokka 6 søndag. Den delen av skolen som omfatter klasserom, er intakt, men hele administrasjonsbygningen er brent fullstendig ned, ifølge politiet.

PÅGREPET ETTER SKOLEBRANN: En yngre mann er pågrepet og siktet etter brannen på Kongerød ungdomsskole i Skien søndag. Foto: TORBJØRN BERG
PÅGREPET ETTER SKOLEBRANN: En yngre mann er pågrepet og siktet etter brannen på Kongerød ungdomsskole i Skien søndag. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

- Vi har ikke slått fast at brannen var påtent ennå. Området er sperret av, og teknisk avsnitt skal se nærmere på det i morgen. Vi har få holdepunkter og mistenker ingen konkret, sier Bolstad.


Tidligere forsøk


Rektor Lyngstad forteller at skolen har vært forsøkt påtent tidligere. Det har vært tilløp til brann i andre søppelkasser som har stått i en annen del av skolegården. Disse konteinerne var ikke innelåst da de ble forsøkt påtent.

- Etter helger har vi funnet papir som har vært stilt opp mot skoleveggene i hjørner av bygget og tent på, og sittegrupper av tre i skoleområdet har også preg av at de har vært forsøkt påtent, Lyngstad.

Lyngstad forteller at Kongerød ungdomsskole har hatt to innbrudd for ikke lenge siden.


Kameraovervåking


Etter innbruddene fikk skolen installert nye og moderne overvåkingskameraer.

- Dette utstyret har nå brannvesenet fått ut. Jeg vet ikke hva filmopptakene vil vise, men jeg frykter at brannen søndag var påsatt, sier Lyngstad.

Hun sier PC-en som lagret filmopptakene, sto i den delen av skolebygget som nå er helt utbrent, og er derfor spent på hva harddisken inneholder.

Ifølge Aftenposten.no er PC-en bare påført vannskader. Det kan bety at politiet sitter på opptak av eventuelle gjerningspersoner.

Det er brannvesenet som har hentet PC-en ut av skolen. Den vil bli sendt til kriminaltekniske undersøkelser så fort som mulig.

Ingen personer ble skadd i brannen, og politiet har heller ingen indikasjoner på at det skal ha vært noen inne på skolen søndag morgen.

Ifølge skolens hjemmeside går det 210 elever på skolen, som ble bygget i 1971.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media