- En pakke med løgn

Palestinske ledere benekter informasjon om at de har gått med på å gi fra seg store deler av palestinsk land.

SJEFFORHANDLEREN: Palestinernes fredsforhandler gjennom flere tiår, Saeb Erakat, benekter mye av informasjonen som nå er kommet ut via Al Jazeera. Den arabiske tv-kanalen sier de har fått tilgang til over 16.000 hemmeligstemplede notat fra forhandlingene mellom palestinere, israelere og amerikanere. Her er han Erekat avbildet fra en pressekonferanse i november i fjor, da han offentliggjorde at palestinerne vil be FNs sikkerhetssråd anerkjenne en palestinsk stat. Foto: Atef Safadi/Epa/Scanpix
SJEFFORHANDLEREN: Palestinernes fredsforhandler gjennom flere tiår, Saeb Erakat, benekter mye av informasjonen som nå er kommet ut via Al Jazeera. Den arabiske tv-kanalen sier de har fått tilgang til over 16.000 hemmeligstemplede notat fra forhandlingene mellom palestinere, israelere og amerikanere. Her er han Erekat avbildet fra en pressekonferanse i november i fjor, da han offentliggjorde at palestinerne vil be FNs sikkerhetssråd anerkjenne en palestinsk stat. Foto: Atef Safadi/Epa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Al Jazeera og The Guardian avslørte søndag kveld noe av innholdet i mer enn 1600 hemmelige dokumenter om fredsforhandlingene i Midtøsten som Al Jazeera har fått tilgang til. Innholdet avdekker «svake, og nærmest desperate» palestinske forhandlere som ga bort alt uten å få noe i retur.

Wikileaks-lekkasjene viser at palestinerne var villig til å akseptere bosettere i Øst-Jerusalem. Palestinerne skal her ha foreslått at en internasjonal komite skal overta de hellige islamske stedene i Jerusalem. De skal også ha gått med på å begrense antallet palestinske flyktninger som får komme tilbake4 til 100.000 personer over en tiårsperiode, melder Al Jazeera.

- Løgnpakke I dag benekter den palestinske sjefforhandleren gjennom de siste tiårene, Saeb Erekat, deler av informasjonens om har lekket ut. Erekat kaller opplysningene som har kommet ut det siste døgnet for «en pakke med løgn», ifølge BBC.

Dagbladet har ikke klart å sjekke dokumentene uavhengig. Al Jazeera sier at de har 1684 hemmelige notater fra møter, e-mail og annen kommunikasjon mellom palestinske, israelske og amerikanske ledere, i tidsperioden 2000 - 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer