En palestinsk mann reddet fem jøder fra palestinsk mobb, som kastet bensinbombe og steiner. - Vi er alle mennesker

Endte ved et uhell opp i konfliktsonen.

BENSINBOMBET: Fem amerikanske jøder endte ved et uhell opp i den palestinske byen Hebron på Vestbredden. En palestinsk gjeng skal da ha trodd de var blant de jødiske innbyggerne, og satt dermed fyr på bilen deres ved hjelp av en bensinbombe. Da det så som mørkest ut for amerikanerne, kom en palestinsk redningsmann til unnsetning. Foto: Hazem Bader / AFP / NTB Scanpix
BENSINBOMBET: Fem amerikanske jøder endte ved et uhell opp i den palestinske byen Hebron på Vestbredden. En palestinsk gjeng skal da ha trodd de var blant de jødiske innbyggerne, og satt dermed fyr på bilen deres ved hjelp av en bensinbombe. Da det så som mørkest ut for amerikanerne, kom en palestinsk redningsmann til unnsetning. Foto: Hazem Bader / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ved et uhell kjørte fem amerikanske turister inn i byen Hebron på Vestbredden. De skulle til et hellig gravkompleks, men endte opp midt i byen hvor det foregår en konflikt mellom palestinere og israelere som i hovedsak bor i det jødiske kvartalet.

De fem amerikanerne ble angrepet av en gjeng palestinere, som skal ha trodd at de var blant de jødiske innbyggerne i området som er palestinsk territorium. Alle fem hadde på seg kippaene sine.

Heldigvis fikk de hjelp, og det fra et hold mange vil anse som uventet. En palestiner, som ikke ønsker seg noen heltestatus, ga dem husly og beskyttelse.

- Jeg er ingen helt Gjengen skal ifølge den israelske avisa Ha'aretz og nyhetsbyrået Ma'an kastet en bensinbombe og flere steiner mot bilen til de jødiske amerikanerne, noe som medførte at bilen tok fyr.

De fem amerikanerne skal så ha styrtet ut av bilen og prøvd å løpe ifra angriperne. Dette så palestineren Fayez Abu Hamdiyeh, som da tok en medmenneskelig avgjørelse midt opp i konflikten mellom Israel og Palestina: han ga de jødiske studentene beskyttelse ved å skjule dem i sitt eget hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.