Ukraina-krigen

- En perfekt storm

Ine Eriksen Søreide tegnet et bekmørkt bilde av verdenssituasjonen da hun talte til Høyres landsmøte søndag. - Tilliten til Putins regime er knust, sa Søreide.

KNUST TILLIT: Ine Eriksen Søreide (H) sa under Høyres landsmøte at tilliten til Putins regime er knust for alltid, 3. april 2022. Video: Høyre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Ine Eriksen Søreide tok et kraftig oppgjør med Putins Russland i en statsmannsaktig tale til Høyres landsmøte søndag morgen.

- Det samme Russland som angriper Ukraina, er vårt naboland. Det er ikke to ulike Russland. Dette er ikke tiden for forståelse, men for fordømmelse, sier Søreide.

- Knust for alltid

Hun understreker at forholdet til Putins Russland er ødelagt for godt.

- Og selv om Putins regime legger ukrainske byer i grus, vil de bli bygget opp igjen. Tilliten til Putin og hans regime er derimot knust for alltid.

Den tidligere utenriksministeren manet i sin tale til realitetsorientering hos nordmenn. Hun mener krigen gir en ny sikkerhetspolitisk situasjon.

- Vi må forholde oss til verden som den er, ikke som vi skulle ønske at den var. Og nå er verden en perfekt storm.

- Det Putin kjemper mot i Ukraina, er folkets grunnleggende rett til å bestemme over egen framtid. Det han frykter mest av alt er at det ukrainske demokratiet skal smitte. Den største trusselen mot Putins totalitære regime er nettopp demokratiet og friheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer