En person bekreftet omkommet i ulykke i Nordsjøen

Riggen borer for Aker BP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aker BP bekreftet fredag at en person mistet livet i ulykken på boreriggen «Maersk Interceptor» på Tambar torsdag.

«Maersk Interceptor» borer for tiden brønner på Tambarfeltet for Aker BP. Den omkomme, som er norsk statsborger og ansatt i Maersk Drilling, falt i sjøen under vedlikeholdsarbeid på riggen. Vedkommende ble hentet opp av sjøen av et stand by-fartøy og brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med helikopter.

En annen person, også ansatt i Maersk Drilling, ble skadd i hendelsen. Hans tilstand skal ikke være kritisk. Han er fraktet til Stavanger universitetssjukehus.

- Våre tanker går nå til de pårørende, den skadde og alle andre som er berørt av denne alvorlige ulykken. Vi har samarbeidet tett med Maersk Drilling og skal gjøre det vi kan for å ta vare på de berørte og deres pårørende i denne vanskelige situasjonen, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i Aker BP.

Meldingen om en alvorlig hendelse på «Maersk Interceptor» kom klokken 12.10 torsdag. Hvordan hendelsen oppsto er fortsatt ikke avklart.

- Dette er en alvorlig ulykke, og vi skal gjøre det vi kan for å finne årsaken. Vi vil stille alle ressurser til rådighet i den forestående granskning, sier Hersvik.

Boreoperasjonen på Maersk Interceptor er sikret. Produksjonen på Tambar er stengt ned.

Petroleumstilsynet (Ptil) varsler fredag at de har iverksatt gransking av hendelsen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer