En person bekreftet omkommet

Ble erklært død da hjelpemannskap ankom stedet. To menn er fremdeles savnet.

EN OMKOMMET: Ni ungdommer fra Hammerfest ble savnet på fjellet ved Billefjord i Porsanger i går morges. Sju av ungdommene kom til rette, i dag pågår letingen etter de to siste. Politiet kan i dag bekrefte at en ung mann har omkommet. Foto: Petter Vatn
EN OMKOMMET: Ni ungdommer fra Hammerfest ble savnet på fjellet ved Billefjord i Porsanger i går morges. Sju av ungdommene kom til rette, i dag pågår letingen etter de to siste. Politiet kan i dag bekrefte at en ung mann har omkommet. Foto: Petter VatnVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Vest-Finnmark bekrefter overfor Dagbladet at en ung mann er omkommet.

Mannen var allerede død da et Sea King-helikopter ankom stedet hvor de savnede befant seg.

- Da Sea King-helikopteret kom frem ble mannen erklært død av en lege 03:32 i natt, sier redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

De pårørende er varslet.

Lettere nedkjølt Ni ungdommer ble i går meldt savnet i Porsanger. Sju av de savnede ble funnet ved 2.30-tiden i natt.

Den omkomne og de to andre ble fraktet til Indre-Billefjord. De fire andre ble fraktet til sykehuset i Hammerfest, lettere nedkjølt.

Nå skal alle ungdommene være samlet i Hammerfest:

- Seks pasienter, tre jenter og tre gutter, er ved Hammerfest sykehus.  Av de seks er fire pasienter med mild hypotermi (lettere nedkjølt) og to er uskadd og i god behold. De seks er på intensiven for å være samlet, skriver Helse Finnmark på sine nettsider.

To av ungdommene ble funnet av en patrulje fra Forsvaret klokken 2.15 ved Skáiddejávri, om lag 17 kilometer sørvest for Indre Billefjord.

Disse to ga opplysninger om hvor fem av de andre befant seg. De ble funnet ved Gorbovuonjávri, om lag 6,5 kilometer lenger sør.

Fortsetter søk etter to menn Letemannskapene i Finnmark fortsetter i dag søket etter to andre menn som fremdeles er savnet.

Mellom 30-40 personer fra Heimevernet, Røde Kors og politiet leter nå i området hvor de to ungdommene skal ha blitt borte.

Overrasket av vær Skuterfølget på ni ble tidlig delt i to grupper tidlig. De meldte fra om at de hadde kjørt seg fast i 9-tiden i går.

Værforholdene overrasket skuterfølget fra Hammerfest, og de kjørte seg fast. Været har også gjort søkearbeidet svært vanskelig, og det har i lange perioder vært umulig å søke etter de savnede. Håpet har hele tiden vært at de skulle ha funnet ly i en hytte eller gamme.

 

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.