FULL FYR: Det brenner i en boligblokk i Trondheim.
Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
FULL FYR: Det brenner i en boligblokk i Trondheim. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpixVis mer

En person død etter brann i boligblokk

I Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er funnet død etter at en leilighet på Moholt i Trondheim ble overtent fredag kveld.

- Vi har funnet en død person inne i leiligheten, men vi har ikke slått fast identiteten enda, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt Tor Mauseth til VG.

En kvinne har vært savnet etter brannen.

- I den overtente leiligheten var det to personer. Den ene kom seg ut, den andre er savnet, sa innsatsleder Jomar Sjøhagen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB fredag kveld.

Tilstanden til vedkommende som kom seg ut av bygningen, er foreløpig ikke kjent.

Det er fire etasjer og åtte leiligheter i bygningen, og den ene leiligheten brant kraftig fredag kveld. I 22-tiden var brannen slukket av brannvesenet. Kort tid før sto flammene ut av dørene på terrassen, og det veltet kraftig røyk opp fra blokken.

Det var kraftig røykutvikling fra leiligheten, og naboleilighetene er ubeboelige. Totalt fire personer er evakuert, inkludert personen som kom seg ut på egen hånd. Ifølge NRK har politiet rekvirert busser for å sende berørte til et hotell hvor de kan sove i natt. Kommunens kriseteam er koblet inn for å ta vare på dem, skriver Adresseavisen.

Politiet fikk melding om brannen klokka 21.03. Alle nødetatene rykket ut, og røykdykkere fra Sør-Trøndelag brann- og redningstjeneste undersøkte de sju andre leilighetene.

(NTB)