Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En person død etter brann i Oslo sentrum

Én person er bekreftet omkommet og én er skadd etter brann i en leilighet i Akersgata i Oslo sentrum.

BRANN: Brannvesenet rykket tirsdag morgen ut til brann i en leilighet i Akersgata i Oslo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
BRANN: Brannvesenet rykket tirsdag morgen ut til brann i en leilighet i Akersgata i Oslo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Personen som var i leiligheten i 2. etasje, hvor brannen brøt ut, er bekreftet omkommet, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt.

Hun ønsker ikke å gå ut med kjønn og alder på vedkommende før pårørende er varslet.

- En mann som oppholdt seg i leiligheten over der brannen brøt ut har fått i seg en del røyk, men er formodentlig ikke hardt skadd, sier Heidenstrøm.

20 personer, i tillegg til den omkomne og skadde, ble evakuert fra bygården.

Politiet fikk melding om brannen klokken 06.34. I en periode brant det kraftig og var mye røyk på stedet. Klokken 7.21 meldte politiet på Twitter at brannvesenet har bekreftet at brannen er slokket.

- Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen. Åstedet vil ikke kunne bli undersøkt før det har blitt helt nedkjølt, sier Heidenstrøm.

Ullevålsveien og omkringliggende gater ble sperret i forbindelse med brannen. I 8-tiden har politiet begynt å slippe bussen forbi, og sperringer for øvrige kjøretøyer vil ifølge operasjonsleder Heidenstrøm bli opphevet i løpet av kort tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media