En person død etter brann i tunnel

Tunnelen er gjennomsøkt. - Det er ingen flere skadde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er omkommet i en brann i Storsandtunnelen i Skaun i Sør-Trøndelag, melder Adressa.no.

Brannen startet i et utelandsk vogntog inne i tunnelen.

- Politiet mottok i dag, klokken 12.14, melding om brann etter front mot front kollisjon mellom personbil og vogntog i Storsandtunnellen i Skaun. En person er omkommet. Vogntoget tok fyr, men brannen er nå under kontroll, skriver politiet i en pressemelding.

Klokken 13.25 melder brannvesenet at brannen er slukket. Politiet opplyser samtidig til Dagbladet at tunnelen er gjennomsøkt.

- Det er føreren av personbilen som er omkommet. Føreren av vogntoget er uskadd og blir tatt hånd om av politiet. Det er ingen flere som er skadd, sier politioverbetjent Lars Melvold.

Kraftig røykutvikling Politiet antar at det var flere kjøretøy i tunnelen under brannen.

- Vi vet ikke, men vi antar at det var det fordi tunnelen er over 3000 meter lang og E39 er ganske trafikkert, sier han.

- Så langt vi har melding om er det ikke noe annet enn selve vogntoget som har tatt fyr. Likevel var det kraftig røykutvikling. Røyken ble blåst ut av tunnelen. Dette er en relativt ny tunnel og alt det tekniske fungerte som det skulle, sier han.

Politiet vet ikke hva vogntoget var lastet med, men det skal ikke ha vært noe farlig.

Krimteknikere på stedet Lars Melvold sier det er for tidlig å si om noen vil bli siktet i forbindelse med ulykken.

- Krimteknikere er på stedet eller ankommer stedet om kort tid. Ulykkeskommisjonen vil også undersøke saken, sier han. 

Tunnelen er stengt, men hvor lenge den vil holdes stengt er for tidlig å si. Det er skiltet omkjøring.

Storsandtunnelen er en tunnel på europavei 39 i Skaun kommune i Sør-Trøndelag. Tunnelen går mellom Engan og Storsanden, og er 3 653 meter lang, ifølge Wikipedia. Tunnelen åpnet den 30. juni 2005.

 DØDSULYKKE:  En person mistet livet etter en frontkollisjon som utløste en tunnelbrann i Storsandtunnelen i Skaun. Foto: Ole Morten Melgård
DØDSULYKKE: En person mistet livet etter en frontkollisjon som utløste en tunnelbrann i Storsandtunnelen i Skaun. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer