HER SKJEDDE DET: Skyteepisoden skjedde ved synagogen i Krystalgade 12, like ved Nørreport stasjon. Gjerningsmannen skal ha stukket av til fots mot Botanisk hage. Området er nå evakuert, og politiet jakter på en gjerningsperson. Foto: Google maps
HER SKJEDDE DET: Skyteepisoden skjedde ved synagogen i Krystalgade 12, like ved Nørreport stasjon. Gjerningsmannen skal ha stukket av til fots mot Botanisk hage. Området er nå evakuert, og politiet jakter på en gjerningsperson. Foto: Google mapsVis mer

En person drept og to politifolk skadd etter skyting ved synagoge i København

- Store politistyrker og kaotiske scener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Politiet i København bekreftet ved 01-tida at det i natt har vært nye skyteeposoder i sentrum av København.

En person ble skutt i hodet. Politiet bekreftet på en pressekonferanse i natt at det var en sivil person som døde av skuddene.

To politifolk ble også skutt, henholdsvis i armen og beinet. De var til behandling da politiet holdt sin pressekonferanse klokka 04.00 i natt.

Ingen er pågrepet verken for skytingen i Krystalgade eller for angrepet mot et kulturhus i Østerbro lørdag ettermiddag, og det pågår fortsatt en storstilt politijakt i den danske hovedstaden.

- Store politistyrker Gjerningsmannen flyktet til fots fra stedet, ifølge Ekstrabladet leter man nå blant annet etter mannen i Botanisk hage. Avisa skriver også at det er blitt avfyrt skudd ved Nørreport stasjon, hvor politiet har stort oppmøte. Skyteepoisoden i natt skjedde ved Københavns største synagoge. Nørreport stasjon like ved åstedet er blitt evakuert, og stasjonen er sperret av.

Dagbladets fotograf, Kristian Ridder-Nielsen bevinner seg i København sentrum, ved Nørreport stasjon og Botanisk hage.

- Det er store politistyrker på vei i alle retninger, vanlige politibiler, store mannskapsvogner og hundepatruljer. oVer oss durer helikoptere. Midt oppi dette er det en masse fulle folk ute en lørdagskveld. Det er kaotiske scener, sier Kristian Ridder-Nielsen.

Kjenner ikke sammenhengen Politiet beskriver gjerningsmannen som en mann iført sorte bukser og sorte sko, i en lysegrå jakke med flerfargede lyse felter. Skuddene ble avfyrt i Krystalgade, der det blant annet ligger en jødisk synagoge.

Det er foreløpig ikke kjent om skytingen har noen sammenheng med angrepet mot et kulturhus i byen tidligere lørdag, der én person ble drept. Politiet bekreftet tidlig søndag morgen at det var en 55 år gammel mann som ble drept i angrepet.

- Det er for tidlig å si om det er noe sammenheng mellom angrepene. Vi er ute etter to gjernigsmenn. Samtidig vet vi ikke hvor mange gjerningspersoner det dreier seg om, men vi ønsker alle mulige tips, sier politiinspektør Allan Wadsworth-Hansen.

Angrepet i natt skjedde i bydelen Nørrebro, nabobydelen til Østerbro, der kulturhuset ligger.

Politiet har også via mediene gått ut med en generell advarsel og sagt at det ikke er trygt å oppholde seg i indre by i København.

- Pass på dere selv, skriver politiet på Twitter.

KAOTISK: I København sentrum. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
KAOTISK: I København sentrum. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

- Det er et stort antall politifolk i det indre København. Følg deres anvisninger, fortsetter politiet.

- Det er ikke trygt å oppholde seg i København sentrum, forteller politiet.

SPERRET AV: Politiet har sperret av området rundt en skuddepisode ved den jødiske synagoge i København. En person er skutt, og minst to betjenter er truffet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
SPERRET AV: Politiet har sperret av området rundt en skuddepisode ved den jødiske synagoge i København. En person er skutt, og minst to betjenter er truffet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer