PÅGREPET: En mann i 20-åra ble i formiddag pågrepet i en leilighet på Lambertseter. Politiet sperret av et større område rundt leiligheten. Foto: Line Brustad / Dagbladet
PÅGREPET: En mann i 20-åra ble i formiddag pågrepet i en leilighet på Lambertseter. Politiet sperret av et større område rundt leiligheten. Foto: Line Brustad / DagbladetVis mer

En person er pågrepet etter bombetrusselen

Politiet holder pressekonferanse klokka 1230.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har pågrepet en person i forbindelse med trusselsaken i Oslo, opplyser Oslo-politiet på Twitter like over klokka 12.

Martine Laeng, kommunikasjonsrådgiver i Oslo-politiet, bekrefter også dette overfor Dagbladet.

- Vi har fulgt et av sporene vi hadde og har nå kontroll på en person. Vi vil komme med mer informasjon på pressekonferanse klokka 1230, sier Laeng.

Lambertseter - Kan du si noe om hvor personen er pågrepet?

- Jeg har ikke eksakt informasjon om det.

- Men det er i Oslo-området?

- Det er i samme område vi har vært hele tiden.

- Lambertseter?

STOR AKSJON: Politiet satte inn store styrker på Lambertseter og evakuerte 41 personer fra en blokk. En person ble pågrepet, men seinere løslatt. Nå er en ny person pågrepet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
STOR AKSJON: Politiet satte inn store styrker på Lambertseter og evakuerte 41 personer fra en blokk. En person ble pågrepet, men seinere løslatt. Nå er en ny person pågrepet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Det er i det området der ja.

- Er det en mann eller kvinne?

- Det tør jeg ikke svare på.

Hektisk - Er det samme person som dere har sjekket ut tidligere?

- Jeg vil ikke si noe mer nå, og viser heller til pressekonferansen om en liten halvtime.

Ifølge VG aksjonerte politiet mot en leilighet på Lambertseter like før klokka 12.

VGs reportere på stedet melder om at politiet har sperret av et større område.

- Det er hektisk aktivitet i leiligheten som politiet aksjonerte mot, også ambulansepersonell har rykket inn, oppgir avisa.

Løslatt Det blir dermed den andre personen som er pågrepet i saken - etter at en mann i 30-årene i natt ble pågrepet, og så sjekket ut av saken og løslatt.

VÆPNET: Politiet aksjonerte mot ei ny boligblokk i Mellombølgen i morges. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VÆPNET: Politiet aksjonerte mot ei ny boligblokk i Mellombølgen i morges. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Det hele startet da en bussjåfør eller -passasjer i går kveld meldte at han hadde overhørt en medpassasjer snakke om å sprenge Stortinget.

Dette skjedde på bussen fra Hønefoss til Sandvika, hvorpå personen hoppet i en taxi til ei boligblokk på Lambertseter.Der gikk politiet til aksjon i natt, hvorpå mannen seinere ble løslatt.

Politiet gikk så til aksjon i ei ny boligblokk, i Mellombølgen på Lambertseter, der ingen ble pågrepet og det ikke ble gjort noen beslag.

Uspesifisert Stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet sa på en pressekonferanse i formiddag at at trusselen er uspesifisert, men rettet mot Stortinget.
- I politiets terminologi er dette en uspesifisert og ikke konkret trussel. Vi kan ta den ned slik den fremstår nå, og det vi har gjort er nok kanskje i overkant av det saken skulle tilsi. Men vi tar ingen sjanser, sa Fredriksen.

- På bakgrunn av den mulige bombetrusselen rettet mot Stortinget i natt, inviterer Oslo politidistrikt til en pressebrief kl. 12.30 i Politihuset i Grønlandsleiret 44, heter det i en pressemelding fra Oslo-politiet ved 12-tida.
Dagbladet kommer med mer.

SPERRET AV: Det har vært politivakter rundt Stortinget i hele morges. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SPERRET AV: Det har vært politivakter rundt Stortinget i hele morges. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer