En person funnet død etter snøskred på Svalbard

Skredet gikk over mye brukt skuterløype.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Sysselmannen opplyser til NRK at er en ung mann som er omkommet. Ved 17-tiden melder Sysselmannen at søket er i ferd med å avsluttes. Det er ikke gjort ytterligere funn, skriver NTB.

Sysselmannen på Svalbard opplyser at det er funnet en person omkommet etter et snøskred i Fardalen, ca sju kilometer sør for Longyearbyen. Skredet gikk lørdag formiddag.

18 personer fra Røde Kors og 2 fra Sysselmannen undersøker nå området.

Det store skredet gikk over skuterløypa i Fardalen, som ifølge Sysselmannen er en mye brukt utfartsåre. Letemannskapene fant en snøskuter i nærheten av den omkomne.

Sysselmannen er usikker på om det kan være flere som er tatt av skredet, og ber de som vet om personer som er på tur i området i dag om å ta kontakt på telefon 79 02 12 22.

- Det må undersøkes om det kan være flere personer, sier Sysselmannen på Svalbards kommunikasjonsrådgiver Tone Herzberg. Hun forteller at telefonen om skredet kom klokka 11, og at folk fra Sysselmannen og Røde Kors har dratt til stedet på snøscooter og har drevet søk i området i flere timer nå. Søket etter flere skredtatte personer vanskeliggjøres av at det er mørkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.