En person funnet død i raset

Funnet 300 meter nedenfor det ødelagte huset.

SØK: Redningsmannskaper søker nå med hund etter det savnede samboerbaret. Det skal være fare for flere ras i området.Foto: Tore Lien
SØK: Redningsmannskaper søker nå med hund etter det savnede samboerbaret. Det skal være fare for flere ras i området.Foto: Tore LienVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BALSTRAND (Dagbladet):
- Klokka 12.40 ble det funnet en omkommet person i elvegjelet. Vi konsenterer søket i dette området. Vi ser ikke bort i fra at vi kan gjøre flere funn der, sier Eggen. Personen er ennå ikke identifisert., sier Nils Erik Eggen, pressetalsmann i politiet.

- Vi bekrefter ovenfor Dagbladet funn av en person rundt 300 meter på nedsiden av huset i nærheten av ei bru. Vedkommende var delvis tildekket og må graves løs. Vi håper fremdeles å finne begge to, men det er et krevende område og lete i. Mannskapene må passe seg for bratte kanter ned mot elva. I et område er det samlet opp mye vann som også kan sprenge en demning og bidra til et nytt ras, sier Geir Harrkjerr, politiførstebetjent og skadestedsleder.

Nye ras
Fare for nye ras gjør at politiet ikke vil fortsette leteaksjonen etter det savnede samboerparet etter mørkets frembrudd.

- Vi har geologer i sving på rasstedet og den foreløpige tilbakemeldingen er at faren ikke er over for nye ras. Vi kommer ikke til å ha aktivitet i rasområdet etter mørkets frembrudd, sier pressetalsmann i politiet, Nils Erik Eggen.

- Mulighetene for å finne de to savnede i live er i praksis ikke til stede, sier Eggen til NRK.

Letemannskap
Helikoptere, mannskap fra Røde Kors, brannvesen, Norske Redningshunder Kystvakten og politiet deltar i leteaksjonen.

¨LETEMANNSKAP: Helikoptere, mannskap fra Røde Kors, brannvesen, Norske Redningshunder Kystvakten og politiet deltar i leteaksjonen. Foto: Tore Lien.
¨LETEMANNSKAP: Helikoptere, mannskap fra Røde Kors, brannvesen, Norske Redningshunder Kystvakten og politiet deltar i leteaksjonen. Foto: Tore Lien. Vis mer

Ifølge Dagbladets fotograf på stedet foregår fremdeles søket langt oppe i rasområdet. Nære det som tidligere var det savnede parets hus. Dykkere er også i aktivitet i sjøen.

- Vi begynte søk klokken fire i natt med termiske kameraer og lyskaster. Politiet har anmodnet oss om å hjelpe til med søk på land og 27 personer fra KV Andenes bistår nå i søket i selve rasområdet, sier Vidar Henriksen, skipssjef på KV Andenes.

Kystvakten deltar også i søket med dykkere som undersøker elvedeltaet i bunnen av rasområdet.

Stengt vei
Ordfører og leder for kriseteamet Einar Molsnes opplyser at det fremdeles er stengte veier og at det drives søk og redning.

- I kommunen prøver vi å få oversikt og få varslet de pårørende i denne ulykken, sier Molsnes til Dagbladet.

KYSTVAKT: Dykkere fra KV Andenes søker nå i elvedeltaet nedfor rasområdet. Foto: Tore Lien
KYSTVAKT: Dykkere fra KV Andenes søker nå i elvedeltaet nedfor rasområdet. Foto: Tore Lien Vis mer

Ifølge politiet kommer riksveien til å bli stengt lenger enn det som først ble bestemt.

ENORME KREFTER: Raset besto av snø, steinmasse, trær og sand.
ENORME KREFTER: Raset besto av snø, steinmasse, trær og sand. Vis mer