- En person holdt på å ta sitt eget liv

Derfor kunne ikke politiet ta opp jakten på jentegjengen som banket Bettina Jevne (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Røa-spilleren Bettina Jevne ble natt til søndag banket opp etter seriegullfesten.

- Det var i alle fall 15 jenter. De var kledd som vanlige jenter som var ute på byen, men hadde med seg noen gutter som sørget for at ingen andre grep inn, sier Bettina Jevne i dag til Dagbladet.

Hun sier at hun var i kontakt med politiet to ganger natt til søndag uten å få hjelp.

Da hun ville anmelde saken dagen etter fikk hun ikke levert anmeldelsen.

Det var etter en tur på Burger King at Jevne ble angrepet av en jentegjeng av afrikansk opprinnelse. «Slutt å se på meg, hvite fitte» sa en i gjengen. Kort tid etter hadde gjengen kastet seg over 20-åringen.

Angrepet igjen

Etter at hun kom seg på beina, ringte hun politiet med en gang.

- Jeg sa hva som hadde skjedd, at jeg følte meg truet og at jeg ventet på dem på Egertorget.

OVERFALT: Her på Egertorget midt på Karl Johan ble Bettina Jevne banket opp av en jentegjeng to ganger. Foto: HENNING LILLEGÅRD/Dagbladet
OVERFALT: Her på Egertorget midt på Karl Johan ble Bettina Jevne banket opp av en jentegjeng to ganger. Foto: HENNING LILLEGÅRD/Dagbladet Vis mer

Bettina ble på åstedet for å vente på politiet, for å sikre at jentegjengen ikke slapp unna.

Tiden gikk uten at politiet dukket opp. Da ble hun angrepet igjen.

- Plutselig kjenner jeg ei hånd som med lange negler klorer over ansiktet mitt. Så var de over meg igjen.

Løp av sted

Bettinas venner forsøkte å gripe inn, men jentene var for mange til at de fikk gjort noe.

Da politiet endelig kom til stedet, hadde gjengen løpt av sted.

- Hvilken situasjon er det i Oslo hvis man kan bli banket opp på Karl Johan lørdag kveld uten at politiet vil hjelpe eller ta imot anmeldelse? spør Jevne.

- Det er trist

- En person holdt på å ta sitt eget liv

I dag har Oslo-politiet gått gjennom sine logger for å se på hva som gikk galt.

- Det er trist at hun har fått inntrykk av at vi ikke ville hjelpe henne, sier stasjonsjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon til Dagbladet.no.

Meldingen fra Bettina Jevne kom inn til politiet klokka 03:36 natt til søndag.

- Det er det tidspunktet da det er travlest hos oss. Utestedene stenger og det er mye fyll og bråk. I tillegg hadde vi et selvmordsforsøk, sier Hansen og forteller at rapportene viser at politiet hadde 614 henvendelser og 172 loggførte oppdrag den aktuelle natten.

Politiet sendte to patruljebiler etter telefonen fra Jevne, fordi det er to Burger King-restauranter langs Karl Johan og det var usikkert hvilket sted voldsepisoden utspant seg på. Den første patruljebilen kjørte til feil restaurant. Da den andre patruljebilen kom til stedet, var situasjonen løst og jentegjengen borte.

- Våre folk tok Bettina med seg i bilen. Det var ingen synlige skader på henne, så de kjørte rundt for å finne gjerningsmenn. Så ble patruljen omdirigert fordi de fikk et oppdrag med en person som holdt på å ta livet sitt på et utested. De måtte ta det oppdraget, for det stod om livet, sier Hansen.

Tre timer kø

Han beklager at Jevne opplevde at politifolkene kastet henne ut av bilen, og at hun ikke fikk levert inn anmeldelsen neste dag.

- Hun ble ikke nektet å innlevere anmeldelse, men det var en ventetid på cirka tre timer. Det synes hun nok ble i meste laget, og det synes vi også. Pågangen på politivakta i helgene er så stor at publikum opplever at de ikke får den hjelpen de forventer.

I Oslo er det bare Sentrum politistasjon som holder åpent for å ta imot anmeldelser på søndag.

Hansen sier at politiet vil gå over videokameraene rundt Egertorget for å se om de kan ha fanget opp voldsepisoden så snart en anmeldelse i saken foreligger.