En person kritisk skadd etter ulykke

En vogntogsjåfør er kjørt til sykehus med alvorlige skader.

ALVORLIG KOLLISJON: Føreren av en personbil kom fra ulykken med lettere skader ifølge politiet i Søndre Buskerud. Foto: Vegard M. Aas
ALVORLIG KOLLISJON: Føreren av en personbil kom fra ulykken med lettere skader ifølge politiet i Søndre Buskerud. Foto: Vegard M. Aas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - En vogntogsjåfør er kjørt til sykehus med alvorlige skader. Vi har fått beskjed om at det er kritisk, opplyser André Kråkenes, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge Kråkenes skal også en fører av en personbil være lettere skadet.

- Det var en lastebil med henger som fikk sleng og traff en personbil. Deretter kolliderte lastebilen med et vogntog, opplyser Kråkenes.

SLENG: Vogntoget med henger fikk sleng på riksvei 35 i Øvre Eiker. Foto: Vegard M. Aas
SLENG: Vogntoget med henger fikk sleng på riksvei 35 i Øvre Eiker. Foto: Vegard M. Aas Vis mer

Flere politipatruljer rykket ut til riksvei 35 etter meldingen om trafikkulykken som skjedde like nord for GBL Bildeler klokka 17.50, ifølge NTB.

Tre personer var involvert i trafikkulykken i Øvre Eiker i Buskerud mandag ettermiddag.

Førerkortbeslag

To av sjåførene er menn i 50-årene. Ifølge Kråkenes vet ikke politiet alderen på den ene sjåføren. Mannen som kjørte personbilen var i 50-åra.

- Føreren av personbilen fikk lettere skader, sier Kråkenes.

Sjåføren som fikk sleng på tilhengeren, har erkjent forholdet overfor politiet. Vedkommende har samtykket til førerkortbeslag.

Riksvei 35 mellom Hokksund og Skotselv er stengt på grunn av ulykken. Politiet melder at veien vil være stengt i lang tid. Det er svært glatt på ulykkesstedet.

Ifølge politiet i Søndre Buskerud har flere vogntogsjåfører hatt trøbbel på veiene i dag.

Advarer sjåfører

- Vi har ikke hatt flere alvorlige ulykker, men en del vogntog har stått fast på grunn av dårlige dekk. Blant annet har en lastebil kjørt av veien i Veggli, men det har ikke vært flere tilfeller med personskade, sier Kråkenes til Dagbladet.

Kråkenes råder bilister til å tenke seg om to ganger i dag.

- Kjør forsiktig. Hvis du kan la vær så la bilen stå, sier han.

Også i Nordre Buskerud politidistrikt melder politiet om fare grunnet glatte veier i dag. Politiet oppfordrer bilister om å kjøre forsiktig på Twitter.

- Vi har sendt ut en melding om at det er viktig at folk kjører forsiktig. Det er glatt og vanskelige kjøreforhold. Det er viktig å ta hensyn til det, sier Beate Sem, operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt.

Store snømengder

- På et døgn er det meldt at det vil komme mellom 40 og 60 centimeter snø i Buskerud, Vestfold og Telemark mellom klokka 13 i dag og 13 i morgen, sa vakthavende meteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk institutt til NRK mandag.

Det vil også falle store mengder snø i Oslo og Akershus, og også i sørlige deler av Oppland. I Rogaland og Agder vil nedbøren hovedsakelig komme som regn.

- Det vil merkes godt det neste døgnet, og vi regner med store trafikkproblemer, ikke bare på de store veiene, men også på småveiene. Det er veldig uvanlig at det kommer så mye snø på så kort tid, og jeg kan ikke huske sist det skjedde på Østlandet, sier Eriksen.

FARLIG GLATT: To store kjøretøy og en personbil var involvert i ulykken mellom Hokksund og Skotselv mandag ettermiddag. Foto: Vegard M. Aas
FARLIG GLATT: To store kjøretøy og en personbil var involvert i ulykken mellom Hokksund og Skotselv mandag ettermiddag. Foto: Vegard M. Aas Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer