SIKTET: Amir Mirmotahari er siktet for motarbeidelse av aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendighetet. Politiet bekrefter at en mann er siktet for trusler mot advokaten. Foto: Erlend Aas / Scanpix
SIKTET: Amir Mirmotahari er siktet for motarbeidelse av aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendighetet. Politiet bekrefter at en mann er siktet for trusler mot advokaten. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

En person mistenkt for trusler mot forsvarsadvokat

Advokatens kone hevder det ble utbetalt penger etter utpressing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er mistenkt for trusler mot advokat Amir Mirmotahari, advokaten som beskyldes for å ha planlagt kidnapping av et voldtektsoffer.

Den trussel-mistenkte mannen er så langt ikke fått avhørt.

Advokatens fraseparerte kone hevder det ble utbetalt penger etter utpressing.

Overfor VG bekrefter politioverbetjent Per Morten Hvattum ved Nittedal lensmannskontor at politiet i november 2015 mottok en anmeldelse for trusler mot Mirmotahari.

Under etterforskning

– Saken er fortsatt under etterforskning. En person har status som mistenkt, men det har ikke vært mulig å gjennomføre avhør av vedkommende. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Hvattum.

Denne anmeldelsen gjelder trusler, ikke utpressing, men overfor VG hevder advokatens fraseparerte kone, Racha Maktabi, at de ble betalt ut penger som følge av utpressing. Hun sier imidlertid at hun ikke vet hvor mye eller til hvem, men legger til at hun og ektemannen måtte gå i dekning på grunn av trusler mot henne og barna.

Beskyldes for kidnappingsplaner

Amir Mirmotahari er siktet for motarbeidelse av aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter etter paragraf 132 a i straffeloven. Han beskyldes for å ha planlagt kidnapping av et voldtektsoffer for å få en klient frikjent, men benekter dette.

Torsdag avviklet han advokatpraksisen med øyeblikkelig virkning, etter at VG dagen før publiserte et lydopptak der det tilsynelatende fremgår at han planlegger en kidnapping.

– Jeg ser at jeg har opptrådt på en måte som er egnet til å skade advokatstandens anseelse og vil derfor avvikle min advokatpraksis med umiddelbar virkning, skriver advokaten i en redegjørelse gjengitt i VG.

(NTB)