Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En person overlevde flystyrten i Algerie

102 mennesker døde. Nå melder flere medier om en overlevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble tidligere sagt at alle om bord var omkommet etter at det militærflyet styrtet, men ifølge nyhetsbyrået AFP har hjelpemannskaper funnet en overlevende blant flyets passasjerer. Flyet hadde 99 passasjerer og en besetning på fire personer.

Hercules C-130 Det var militært personell og deres familier som var om bord flyet av typen Hercules C-130, som skal ha styrtet i et fjellområde i Oum El Bouaghi-provinsen nordøst i landet, ikke langt fra grensen mot Tunisia. Det er samme flytype som det norske forsvaret bruker og som styrtet i fjellet Kebnekaise i Nord-Sverige 15. mars 2012, da fem nordmenn mistet livet.

Kritisk skadd En «velinformert kilde» har fortalt til radiokanalen Ennahar at en kritisk skadd passasjer ble funnet for så å bli fraktet ti et sykehus like i nærheten. Om bord på flyet skal det også ha vært flere kvinner og barn som også døde i flystyrten, skriver BBC.

En lokal talsmann for myndighetene bekrefter at de forløpig har lokalisert 53 døde passasjerer, men han vil ikke fastslå dødstallet da letearbeidet ennå ikke er avsluttet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Flyet skal ha vært på vei fra garnisonsbyen Tamanrasset i det sørlige Algerie, og skulle nordover mot byen Constantine.

Vitner i området har fortalt at flyet skal ha sneiet inn i et fjell før det styrtet. Flyet ligger nå brukket i tre deler på bakken.

En kilde i sikkerhetstjenesten oppgir at flystyrten skyldtes dårlig vær, og at alle om bord, inkludert besetningen, ble drept. Han vil ikke navngis fordi han ikke har tillatelse til å uttale seg til media.

Hele Norges coronakart