FLERE POLITIAKSJONER: Politi fra tre politidistrikter bidro med hunder og helikopter for å jakte på personene bak kidnappingen mandag. I dag ble en person pågrepet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FLERE POLITIAKSJONER: Politi fra tre politidistrikter bidro med hunder og helikopter for å jakte på personene bak kidnappingen mandag. I dag ble en person pågrepet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

En person pågrepet etter at en mann ble bortført i Moss på mandag

Men politiet jakter flere gjerningmenn. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag morgen ringte en mann i Moss politiet og fortalte at en bevæpnet mann prøvde å bryte seg inn i huset hans. Mannen var da sammen med kona og et barn.

Da politiet kom fram, var mannen borte.

MELDTE OM KIDNAPPING: Det var beboeren selv som ringte og meldte ifra om at en bevæpnet mann var i ferd med å bryte seg inn. Familiefaren var da sammen med sin ektefelle og et barn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MELDTE OM KIDNAPPING: Det var beboeren selv som ringte og meldte ifra om at en bevæpnet mann var i ferd med å bryte seg inn. Familiefaren var da sammen med sin ektefelle og et barn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Politiinspektør Tom Erik Guttulsrød sier de tror mannen ble tvunget fra huset og inn i sin egen bil ved hjelp av et skytevåpen. En time seinere ringer mannen politiet igjen - han har kommet seg fri.

- Han klarte å komme seg fri fra gjerningsmennene og bilen ble funnet på Hauketo i Oslo. Da han kom seg i sikkerhet, ringte han politiet, og vi kom og hentet ham, sier Guttulsrød til Dagbladet.

I dag pågrep Oslo-politiet en mann i 20-åra og siktet ham for å ha deltatt i innbruddet og frihetsberøvelsen. Mannen er tidligere dømt for flere straffbare forhold - og har nå blitt avhørt av politiet.

- Etterforskningen så langt, tyder på at hendelses skyldes en tidligere uoverensstemmelse, skriver politiet i en pressemelding i dag.

De understreker at det ikke var et tilfeldig valgt hus og at beboere i området ikke bør føle seg utrygge. Den kidnappede mannens familie kom seg vekk fra huset etter at mennene dro, og fikk hjelp av politiet.

Tre politidistrikt, hunder og helikopter ble mandag satt inn i jakten på personene bak kidnappingen.

Men politiet jakter fortsatt flere gjerningsmenn. Politiet jobber ut ifra at to personer var med på kidnappingen, men utelukker ikke at det kan ha vært flere.

- I den forbindelse ønsker politiet opplysninger fra personer som har oppholdt seg eller kjørt gjennom Høienhaldgata ved Moss kirkegård mandag 8. august mellom klokken 0600 og klokken 0700, skriver politiet i en pressemelding.