TOTALSKADD: Et rom ble totalskadd etter en brann som trolig er påsatt på et asylmottak i Hitra kommune. Foto: Ronny Dybdahl Teigås
TOTALSKADD: Et rom ble totalskadd etter en brann som trolig er påsatt på et asylmottak i Hitra kommune. Foto: Ronny Dybdahl TeigåsVis mer

En person pågrepet etter brann på asylmottak i Sør-Trøndelag

96 ble evakuert etter mottaksbrann på Hitra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kort tid før midnatt rykket nødetater ut til en brann på et asylmottak på tettstedet Fillan i Hitra kommune.

Én person er pågrepet og mistenkt for å ha påsatt brannen.

- Brannen startet i en av fløyene, på rommet til mannen vi har pågrepet. Det var en slåsskamp og uro internt blant beboerne i forkant av brannen, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

De har enda ikke oversikt over hvorfor brannen ble påsatt. Fire personer ble behandlet for røyskader i natt, også den pågrepne mannen.

- Det dreier seg om en mann i 20-årene som er bosatt på mottaket. Han har inhalert endel røyk, og behandles for det, sa Ann Kristin Øye til Dagbladet i natt.

96 evakuert

Totalt ble 96 personer evakuert fra bygget.

- Brannen var kraftig, men evakueringen gikk greit, sier Ann Kristin Øye.

Politiet melder på Twitter at 20 beboere blir flyttet over på hotell i etterkant av brannen, og at resten blir på stedet.

Sprinkleranlegget på mottaket, samt innsats fra dem som rykket ut til stedet, sørget for at brannen raskt ble slukket, skriver NTB.

- Et rom er totalskadd. Det dreier seg om brann og vannskader, sier Stig Lunde, vaktleder på Midt-Norge 101-sentral, til Dagbladet.