En person pågrepet etter skyting i jødisk museum

Fire personer mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er pågrepet mistenkt for skytingen på det jødiske museet i Brussel lørdag 24. mai, opplyser kilder fra etterforskningen til nyhetsbyrået AFP.

Det melder NRK

Ifølge BBC skal mannen ha blitt pågrepet i Marseille i Frankrike. Han skal være fransk og 29 år gammel.

Den belgiske avisa La Libre skriver at mannen ble pågrepet på en busstasjon i Marseille. I bagasjen hans skal politiet ha funnet et kalashnikov-gevær og en revolver, samt et GoPro-kamera og klær som ligner det skytteren brukte på overvåkningskameraene fra museet.

Personen som er mistenkt for skyteepisoden på det jødiske museet i Brussel kan ha tilknytning til jihadister i Syria. Det opplyser kilder i etterforskningen til nyhetsbyrået AFP. Han er mistenkt for drap og drapsforsøk i tilknytning til terror.

Siden hendelsen har det pågått en storstilt politijakt etter gjerningsmannen.

Fire døde Fire mennesker ble drept i skytingen. Den mistenkte skal ha hatt et kalashnikov-gevær og et annet skytevåpen.

En TV-kanal meldte samme dag at en ung mann med ryggsekk skal ha åpnet ild, før han stakk av i bil.

To av de drepte var et israelsk ektepar i 50-årene som var turister i Brussel, mens den tredje var en fransk kvinne som var ansatt ved museet. den fjerde personen, som døde på sykehus forrige søndag, var belgier.

- Terror En rekke myndighetspersoner, deriblant ordføreren i Brussel, Frankrikes president Francois Hollande og ledere i det jødiske miljøet i Belgia har omtalt skytingen som en antisemittisk terroraksjon.

Belgiske myndigheter har ikke villet bekrefte dette.

Mannen kom inn på museet lørdag rundt klokka 1550. Han bar på en pakke og begynte å skyte vilt rundt seg, ifølge øyenvitner.

MINNES DE DØDE: Dette bildet ble tatt to dager etter skytingen på Det jødiske museet i Brussel. Fire personer mistet livet da en mann skal ha begynt å skyte med et gevær inne på museet. Foto: AFP PHOTO / BELGA / ANTHONY DEHEZ / NTB scanpix
MINNES DE DØDE: Dette bildet ble tatt to dager etter skytingen på Det jødiske museet i Brussel. Fire personer mistet livet da en mann skal ha begynt å skyte med et gevær inne på museet. Foto: AFP PHOTO / BELGA / ANTHONY DEHEZ / NTB scanpix Vis mer