Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En person pågrepet i korrupsjonssaken mot Kongsberg Gruppen

Det sier Kongsberg Gruppen til Laagendalsposten.

EN PERSON PÅGREPET: I går kom nyheten om at selskapet er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med leveranser til Romania. Nå er en person pågrepet i saken pågrepet av politiet. Det bekrefter Kongsberg Gruppen. Her inspiserer Kong Harald militært materiell som er levert av Kongsberg Gruppen under et besøk til Polen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
EN PERSON PÅGREPET: I går kom nyheten om at selskapet er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med leveranser til Romania. Nå er en person pågrepet i saken pågrepet av politiet. Det bekrefter Kongsberg Gruppen. Her inspiserer Kong Harald militært materiell som er levert av Kongsberg Gruppen under et besøk til Polen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongsberg Gruppen bekrefter at en person er pågrepet i forbindelse med korrupsjonsmistanken mot Kongsberg Gruppen.

- Jeg kan bekrefte at én av våre ansatte er pågrepet av politiet i saken. Jeg har ikke opplysninger om at vedkommende er fremstilt for varetektsfengsling, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen til Laagendalsposten.

Vedkommende som er pågrepet har ikke hatt framtredende lederposisjoner i selskapet.

Ransaket lokaler Tirsdag ransaket Økokrim Kongsberg Gruppens lokaler i Vika Atrium. Det statlig eide selskapet er siktet med påstand om korrupsjon i tilknytning til leveranser av kommunikasjonsutstyr til Romania i perioden 1999-2008.

- Økokrim har gjennomført en ransaking for å innhente informasjon som kan kaste lys over saken, med sikte på å avkrefte eller bekrefte mistanken, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland ved Økokrim til Dagbladet i går.

Siktelsen ble kjent gjennom en børsmelding tirsdag.

Stoppet i skatteparardiser Selskapet skal allerede våren 2012 ha blitt kjent med anklager om korrupsjon. Ryktene førte til at selskapet gikk inn med egne og eksterne ressurser for å kartlegge saken fram til høsten 2013, opplyste konsernsjef Walter Qvam til NTB tirsdag ettermiddag.

I samråd med revisjonsselskapet PwC og andre eksterne bidragsytere ble imidlertid saken lagt til side, uten at politiet ble orientert. I Kongsberg Gruppen mente man det ikke var grunnlag for å gå videre med saken, blant annet fordi pengene hadde tatt veien til såkalte skatteparadiser, ifølge Dagens Næringsliv.

Hele Norges coronakart