EN PERSON PÅGREPET: I går kom nyheten om at selskapet er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med leveranser til Romania. Nå er en person pågrepet i saken pågrepet av politiet. Det bekrefter Kongsberg Gruppen. Her inspiserer Kong Harald militært materiell som er levert av Kongsberg Gruppen under et besøk til Polen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
EN PERSON PÅGREPET: I går kom nyheten om at selskapet er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med leveranser til Romania. Nå er en person pågrepet i saken pågrepet av politiet. Det bekrefter Kongsberg Gruppen. Her inspiserer Kong Harald militært materiell som er levert av Kongsberg Gruppen under et besøk til Polen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

En person pågrepet i korrupsjonssaken mot Kongsberg Gruppen

Det sier Kongsberg Gruppen til Laagendalsposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongsberg Gruppen bekrefter at en person er pågrepet i forbindelse med korrupsjonsmistanken mot Kongsberg Gruppen.

- Jeg kan bekrefte at én av våre ansatte er pågrepet av politiet i saken. Jeg har ikke opplysninger om at vedkommende er fremstilt for varetektsfengsling, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen til Laagendalsposten.

Vedkommende som er pågrepet har ikke hatt framtredende lederposisjoner i selskapet.

Ransaket lokaler Tirsdag ransaket Økokrim Kongsberg Gruppens lokaler i Vika Atrium. Det statlig eide selskapet er siktet med påstand om korrupsjon i tilknytning til leveranser av kommunikasjonsutstyr til Romania i perioden 1999-2008.

- Økokrim har gjennomført en ransaking for å innhente informasjon som kan kaste lys over saken, med sikte på å avkrefte eller bekrefte mistanken, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland ved Økokrim til Dagbladet i går.

Siktelsen ble kjent gjennom en børsmelding tirsdag.

Stoppet i skatteparardiser Selskapet skal allerede våren 2012 ha blitt kjent med anklager om korrupsjon. Ryktene førte til at selskapet gikk inn med egne og eksterne ressurser for å kartlegge saken fram til høsten 2013, opplyste konsernsjef Walter Qvam til NTB tirsdag ettermiddag.

I samråd med revisjonsselskapet PwC og andre eksterne bidragsytere ble imidlertid saken lagt til side, uten at politiet ble orientert. I Kongsberg Gruppen mente man det ikke var grunnlag for å gå videre med saken, blant annet fordi pengene hadde tatt veien til såkalte skatteparadiser, ifølge Dagens Næringsliv.