En person pågrepet og siktet for drapet på Mohammad Arshad (52)

Flere andre siktet og etterlyst.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Politioverbetjent Grete Lien Metlid opplyser at en mann på pågrepet og siktet for drapet på Mohammad Arshad (52). Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Politioverbetjent Grete Lien Metlid opplyser at en mann på pågrepet og siktet for drapet på Mohammad Arshad (52). Foto: Harald S. Klungtveit / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo har pågrepet og siktet en mann i 30-åra for forsettelig drap eller medvirkning til drap på Mohammad Arshad (52). Pågripelsen skjedde i Oslo.

- Han er kjent for politiet fra tidligere, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid om den pågrepne.

Den pågrepne mannen en sentral i gjengmiljøet Furuset Bad Boys, som i dag omfatter en vennekrets på nærmere tjue personer, etter det Dagbladet forstår.

Flere siktet I tilleg til den pågrepne mannen er flere andre siktet og etterlyst i saken.

- Vi ønsker ikke å gi noen detaljer om hvem dette er, og vi får komme tilbake om hva politiet tenker i forhold til motiver, sier Metlid.

Metlid forteller at det har pågått en intensiv etterforskning siden Arshad ble funnet drept, og at den pågrepne vil bli avhørt i kveld.

Har vært avhørt Den pågrepne mannen var kort tid etter drapet inne til avhør i saken. Da skal han ha forklart at han ikke har noe som helst med drapssaken å gjøre og at han ikke vet hva som har skjedd.

Mannen har lenge vært regnet som sentral i det aktuelle gjengmiljøet og har en rekke dommer for blant annet grove ran, vold og trusler bak seg.

Etter politiavhøret tirsdag 1. oktober ble mannen utstyrt med voldsalarm, i frykt for at noen skulle  ty til vold basert på rene spekulasjoner.

Politiet bruker nå store ressurser på få tak i de andre mennene som er siktet i saken.

På vei hjem Arshad ble natt til lørdag 28. september overfalt like ved sitt hjem på Manglerud i Oslo, og døde senere av skadene.

52-åringen var på vei hjem fra jobben på Waldemars Café på St. Hanshaugen da han ble angrepet, og skal i forkant ha ringt kona for å si fra om at han var hjemme om en halvtime.

Arshad ble funnet livløs i gata av en forbipasserende drosjesjåfør klokka 00.28.

Dagbladet har tidligere skrevet at politiet jobber ut fra at Arshad kan ha blitt et helt uskyldig offer for en konflikt mellom personer han kjenner og et kriminelt miljø.

To dager etter drapet opplyste politiet at de kjente til at det skal ha vært en familiekonflikt med tilknytning til Arshad, og kom med en anmodning til alle som har kjørt bil på Manglerud mellom midnatt og klokka 01 den aktuelle natta om å melde seg for politiet.

DREPT: Mohammad Arshad (52) ble funnet livløs og utsatt for vold like ved sin egen bolig på Manglerud natt til lørdag 28. september. Han døde like etter på sykehus. Foto: Olav Olsen / Aftenposten / NTB Scanpix
DREPT: Mohammad Arshad (52) ble funnet livløs og utsatt for vold like ved sin egen bolig på Manglerud natt til lørdag 28. september. Han døde like etter på sykehus. Foto: Olav Olsen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer