En person savnet etter at traktor gikk gjennom isen

Dypt vann på stedet, dykkere søker på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En traktor har gått gjennom isen på Golsfjellet, og dykkere har nå ankommet stedet for å søke etter en savnet mann.

- Det vi vet foreløpig, er at en traktor har gått gjennom en råk i Tisleifjorden. Ifølge meldingene, var det en person i traktoren, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Ola Fjellstad, til Dagbladet.

Operasjonslederen opplyser videre at alle utrykningsenheter er på stedet, men at de trengte bistand fra dykkere for å søke etter den savnede mannen.

- Vannet er ganske dypt, og enhetene på stedet har ikke utstyr til å dykke på så dypt vann, sier Fjellstad.

Operasjonsleder Thor Thorsrud opplyser til NTB at redningshelikopteret med dykkerne landet klokka 12.40, og at letearbeidet ville starte så snart mannskapene var klare.

Rundt klokka ti på ett meldte Nordre Buskerud politidistrikt på Twitter at dykkerne var på vei ned i Tisleifjorden for å søke etter traktorføreren.

Fjellstad sier til Dagbladet at han antar at traktoren har brøytet isen da den gikk gjennom, fordi det er lovlig kjørebane på Tisleifjorden.

Ifølge Hallingdølen gikk traktoren gjennom isen om lag 200 meter fra land ved Glomsrud, om lag midt på Tisleifjorden.

Fredag ettermiddag letes det både fra lufta og på isen. Politihelikopteret med varmesøkende utstyr er i lufta. I tillegg er to helikoptre fra luftambulansen, flere politipatruljer, brannmannskaper og mannskap fra Røde Kors på stedet, ifølge NTB.

Dagbladet kommer med mer.