En person savnet etter båtulykke i Sogn og Fjordane

Tre personer skal ha svømt til land etter at båten de var om bord i plutselig sank fort. Det letes fortsatt etter en fjerde person.

Klokka 18.52 i kveld fikk Vest politidistrikt melding om at en båt med fire personer om bord hadde gått ned i fjorden ved Delvik i Gloppen i Sogn og Fjordane.

- Ifølge meldinga skal båten ha gått relativt raskt ned. Tre personer skal ha klart å svømme til land, og er kjørt til sykehus. Tilstanden deres er blitt beskrevet som oppegående, men det skal understrekes at de alle tre har vært lenge i den kalde sjøen, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Det pågår nå et større søk etter den siste personen som var i båten.

Røde Kors er kalt ut for å søke langs land. I tillegg søkes det med to luftambulanser og ett redningshelikopter med varmesøk. Brannvesenet og dykkere står klare i beredskap, opplyser Rebnord.

- Så lenge redningsaksjonen pågår, er det håp om å finne personen, sier han.

Politiet har så langt ikke fått noen informasjon om hvorfor båten sank, eller hva slags båt de fire befant seg i.

- Det har blitt sagt at båten sank cirka 150 meter fra land, sier operasjonslederen, men understreker at avstanden ikke er bekreftet.

- Vi vet ikke nøyaktig hvor båten har sunket, men vi har nå folk på vei til sykehuset for å snakke med de som kom seg på land. Vi håper de kan gi oss flere detaljer, sier han.

Pårørende blir varslet om ulykka nå, og av hensyn til dem ønsker politiet foreløpig ikke å gå ut med noen opplysninger om dem som var i båten.

Dagbladet følger saken.