En person siktet for drapet på Kongsvinger

18-åringen døde av stikkskader mot hode og overkropp.

DREPT: En 18 år gammel mann ble funnet drept på Kongsvinger natt til søndag. Foto: Frank Karlsen
DREPT: En 18 år gammel mann ble funnet drept på Kongsvinger natt til søndag. Foto: Frank KarlsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 En person er pågrepet og siktet i forbindelse med drapet på Kongsvinger i helgen, opplyser politiet, ifølge NTB.

Avisa Glåmdalen skriver at siktede ble pågrepet mandag kveld.

Men drapsvåpenet, som trolig er en kniv, er foreløpig ikke funnet.


Kuttskader

18-åringen som ble funnet drept i Kongsvinger natt til søndag var ille tilredt og hadde flere kuttskader i hodet og på kroppen. 

Han skal ha hatt et dypt og langt kutt i halsen og tydelige skader blant annet i bakhodet som kan stamme fra en kniv eller et annet spisst. Det var også synlige kuttskader på overkroppen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten ble klar i dag, og den konluderer med at mannen døde av stikkskader i hodet og på overkroppen.

18-åringens navn er ikke frigitt, da politiet ikke har fått varslet alle pårørende ennå.

Det var en mann som kom ut av oppgangen noen få meter unna som først oppdaget den livløse kroppen i 01.20-tida. Han trodde først det dreide seg om en beruset mann som lå og sov, og gikk opp i leiligheten der han hadde vært på besøk for å hente ei lommelykt.


- Mye blod

Tre andre menn i vennegjengen ble med ned, og skjønte da raskt alvoret. Ut fra de voldsomme skadene oppfattet de det umiddelbart som at mannen var død.
- Det var mye blod, men ganske mørkt ute, så det var vanskelig å se nøyaktig hva slags skader det var, sa et av vitnene.

Det framstår som en gåte hva som var foranledningen til drapet, men et kvinnelig vitne har forklart at hun hørte ivrig prat eller diskusjon mellom 18-åringen og en annen person bare minutter før drapet skal ha skjedd. Kvinnen skal ha gjort observasjonen i 00.45-tida. 18-åringen ble funnet om lag klokka 01.20.


Finkjemmet søppel

Politiet brukte i går store ressurser på å gå gjennom søppel og store områder rundt boligblokka der den 18 år gamle mannen ble funnet brutalt drept natt til søndag.
Nå venter omfattende undersøkelser. Politiet har, i samarbeid med Kripos, blant annet sikret seg mange sigarettsneiper i området i håp om at de kan knytte et DNA-funn til en gjerningsmann.

Sørget

Mange tok også turen til funnstedet i går for å legge ned blomster og en siste hilsen til den drepte 18-åringen. To av dem var to svært nære familiemedlemmer av den drepte.
- Han er dypt savnet. Første prioritet nå må være å oppklare saken, sa til de to familiemedlemmene til Dagbladet.

Politiet kommenterer ikke saken ytterligere for øyeblikket, og henviser til pressemøte senere i dag.

Dagbladet kommer med mer.