DRAP: En person med utenlandsk opprinnelse er siktet for et drap i Lyngdal. På bildet er en sivil politimann ved åstedet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DRAP: En person med utenlandsk opprinnelse er siktet for et drap i Lyngdal. På bildet er en sivil politimann ved åstedet. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

En person siktet for forsettlig drap på mann i Lyngdal

Begge er av utenlandsk opprinnelse. Politiet har ennå ikke identifisert personene. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er siktet for forsettlig drap etter at en mann ble funnet død i en bolig i Lyngdal sent søndag kveld.

Agder politidistrikt holdt mandag ettermiddag en pressekonferanse i forbindelse med drapet.

- Det er skjellig grunn til mistanke at den siktede har noe med drapet å gjøre, sa politiadvokat Hellek Rue på pressekonferansen.

Politiet opplyser at det var en mann som drepte en mann i en bolig i Lyngdal. På adressen er det registrert en bolig for asylsøkere, men politiet ønsket ikke å kommentere det noe ytterligere.

Ikke identifisert

Politiet har verken identifisert den siktede eller den avdøde. Den siktede vil bli forsøkt avhørt i ettermiddag.

Det er oppretta et etterforskningsteam i forbindelse med drapet. Granskning av åstedet vil pågå i hele dag.

Den avdøde vil bli obdusert i løpet av dagen. Politiet ønsker ikke å gå noe mer inn på hvordan han ble drept, av hensyn til etterforskninga.

Det var klokka 23.39 i går politiet fikk en melding om en skadd person i en bolig i Lyngdal. Politiet var på stedet cirka 20 minutter etter at de mottok meldinga. Da de kom fram til stedet, var vedkommende død.

Framstilt for varetekt i morgen

Den drapssiktede personen ble pågrepet av politiet på stedet fordi han oppholdt seg i boligen da politiet ankom åstedet. Den siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett i morgen.

- Vi er helt i startfasen av etterforskningen. Resten av dagen vil gå til taktisk og teknisk etterforskning samt avhør av den siktede som ikke har forklart seg enda, sier fungerende kriminalsjef i Agder politidistrikt Cecilie Pedersen Hille til Dagbladet.

Siktedes oppnevnte forsvarer er Sveinung Søndervik Johnsen.

Politiet ønsker tips i forbindelse med saken.

- Vi er svært interesserte i å komme i kontakt med personer som hørte noe fra området. Vi vet ikke hvordan den siktede har kommet seg til Lyngdal, så vi ønsker også andre opplysninger, sa Leif Vagle, fungerende enhetsleder i Agder politidistrikt, på pressekonferansen.

Asylsøker bor på adressen

På adressen der den drepte ble funnet bor det en asylsøker, sier Torrey Nørsett, som driver desentralisert asylmottak i Lyngdal, til Fædrelandsvennen. Nørsett sier til Dagbladet rett før klokka 09 at han ikke har hatt noe kontakt med politiet.

- Vi vet ikke hva som har skjedd enda, sier Nørsett.

Naboer Fædrelandsvennen har snakket med, sier at det har vært mye uro fra huset.

- Flere ganger har det kommet folk og dundret på døra der. Og da har jeg ringt politiet, forteller Awer Saber til avisa, som selv er asylsøker fra Kurdistan.