En person skadd i ransforsøk mot DNBs pengebinge

Like etter klokka 05.00 gikk ransalarmen på nytt i DnBs lokale på Økern i Oslo. Lokalet ble ranet for et millionbeløp like før nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre eller fire ransmenn i en Chevrolet Surburban utstyrt med en kufanger raste med stor fart inn fronten på bilen fra verditransportselskapet.

Truet inn i pengebingen

De to vekterne i bilen ble kommandert til å legge seg ned på bakken. Deretter ble de truet inn i verdibilen igjen som kjørte inn i lokalene til DnBs hovedkontor for betalingsformidling i Lørenfaret 3.

Kontoret ligger i underetasjen i bygget. Der ba ranerne vekterne om å åpne safen, men det kunne de ikke ettersom de ikke har nøkler til pengeskapet.

I et desperat forsøk løsnet ranerne minst to skudd mot safen med maskinpistol, men uten å få med seg noen penger. Dersom ranerne hadde klart å åpne safen ville pengene blitt ødelagt automatisk.

En skadd

Store politistyrker jakter nå på ranerne.

- Ranerne forsvant i en blå Audi A6 med grønne skilter. Det er tre eller fire ranere, og skuddene ble løsnet med en maskinpistol, sier operasjonsleder Hilde Walsø til Dagbladet.

En av vekterne ble skadd under ranet, men ikke alvorlig. Han skal ha fått en brist i en tommel og et skrubbsår etter at ranerne både sparket og slo de to vekterne like før de forsvant.

Vitne

Politiet mottok melding om ransforsøket klokken 05.09. En nabo til tellesentralen hørte to biler som kolliderte kraftig like utenfor. Vitnet oppdaget da at ranet pågikk.

Politiet er interessert i vitneopplysninger fra alle som var i det aktuelle området på Økern like forut eller etter ranet. Politiet forsøker å kartlegge hvem som befant seg i veier som Hasleveien, Økernveien og Lørenfaret.

Noen spor

DnBs tellesentral på Økern ble utsatt for et lignende ran 28. desember i fjor. Dengang kom de brutale ranerne seg unna med omlag 30 millioner kroner. Ingen er pågrepet etter dette ranet. Politiet kunne i morges ikke si noe om det er en sammenheng mellom disse to ranene eller de mange andre pengetransportranene i Norge de siste årene.

Politiet har et bedre utgangspunkt for å finne ranerne denne gang enn ved forrige ran. Bilen som ble brukt til å stanse verditransportbilen står igjen på Økern. Tekniske etterforskere skal i dag gå gjennom bilen for å finne eventuelle spor. Politiet opplyser at de også har noen andre spor i saken, uten at de ønsker å kommentere dette nærmere foreløpig.

En dusør på inntil 500 000 kroner er utlovet etter det forrige ranet på Økern.

(Dagbladet :på nettet følger saken)

SPORJAKT: Politiet gransker spor på åstedet i Lørenfaret.
RAMBUKK: Med denne Chevrolet Suburan-bilen kjørte ranerne rett inn i vekternes bil.