En person skadd i ransforsøk mot DNBs pengebinge

Like etter klokka 05.00 gikk ransalarmen på nytt i DnBs lokale på Økern i Oslo. Lokalet ble ranet for et millionbeløp like før nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre eller fire ransmenn i en Chevrolet Surburban utstyrt med en kufanger raste med stor fart inn fronten på bilen fra verditransportselskapet.

Truet inn i pengebingen

De to vekterne i bilen ble kommandert til å legge seg ned på bakken. Deretter ble de truet inn i verdibilen igjen som kjørte inn i lokalene til DnBs hovedkontor for betalingsformidling i Lørenfaret 3.

Kontoret ligger i underetasjen i bygget. Der ba ranerne vekterne om å åpne safen, men det kunne de ikke ettersom de ikke har nøkler til pengeskapet.

I et desperat forsøk løsnet ranerne minst to skudd mot safen med maskinpistol, men uten å få med seg noen penger. Dersom ranerne hadde klart å åpne safen ville pengene blitt ødelagt automatisk.

En skadd

Store politistyrker jakter nå på ranerne.

- Ranerne forsvant i en blå Audi A6 med grønne skilter. Det er tre eller fire ranere, og skuddene ble løsnet med en maskinpistol, sier operasjonsleder Hilde Walsø til Dagbladet.

En av vekterne ble skadd under ranet, men ikke alvorlig. Han skal ha fått en brist i en tommel og et skrubbsår etter at ranerne både sparket og slo de to vekterne like før de forsvant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer