En person skutt på en båt i Vestfold

Skal ha vært et vådeskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mannen skal være skadd av et vådeskudd på en båt ved Ramsholmen i Vestfold, melder Tønsberg Blad.

Mannen skal ha skutt seg selv i foten, ifølge politiets opplysninger.

- Vi vet ingenting om hva som har skjedd. Den foreløpige forklaringen var at han angivelig skal ha fiklet med en hagle, og så skal det ha blitt avfyrt et skudd, sier politiadvokat Lise Dalhaug ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Kritisk skadd Mannen ble kritisk skadd, og er nå fløyet til sykehus. Tre personer var sammen med ham i båten, alle er uskadd.

- De tre andre er nå på vei inn til politiet for å forklare seg om hendelsesforløpet, sier Dalhaug.

Ifølge redningsleder ved Hovedredningssentralen, Johan Mannsåker, var det den skadde som kunne føre båten. Han ringte selv inn og varslet om hendelsen.

- Vi vet ikke hvor alvorlig skadd han er, men det er snakk om et større blodtap, sier operasjonsleder Knut H. Bjune i Vestfold politidistrikt til NTB.

Vådeskudd og brann Politiet skriver at meldingen de fikk gikk ut på at en person var skadet av et vådeskudd om bord i en 72 fot skøyte. Det var også melding om brann i båten, noe som senere viste seg å ikke stemme.

- Det var politiet som varslet oss om at det hadde vært et vådeskudd ombord på en støre båt mellom Tønsberg og Oscarsborg. En person var skutt i foten med en hagle ved et uhell, sier Mannsåker til Dagbladet.

Han forteller videre at det i begynnelsen var usikkert nøyaktig hvor båten befant seg, og de hjalp derfor politiet med å spore melders mobiltelefon.

- I tillegg var det snakk om en mulig røykutvikling på båten, sier han.

Båten tar inn vann Etter en stund var det politibåten fra Tønsberg som lokaliserte båten rett sør for Bolærene.

- Nå er både redningsskøyte, Sea King og polititjenestemenn på stedet. Den skadde vil bli tatt hånd om. Det er skuddskader i fot, så skadene er ikke livstruende, sier Mannsåker.

Politiadvokat Lise Dalhaug sier at de håper de klarer å slepe båten inn til land.

- Vi holder på å taue inn båten, den tar inn vann, men vi håper vi skal klare å få den inn til land uten at den går under, sier hun til Dagbladet.