Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En person skutt på Sandaker i Oslo

Fire antatte gjerningspersoner har løpt fra stedet til fots og jages av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er skutt på Sandaker. Det melder politiet på Twitter:

«Den skadde var bevisst da han ble kjørt i ambulanse til Ullevål sykehus.»

Ifølge en forbipasserende Dagbladet har snakket med, er det et stort politioppbud på stedet. Politiet skal ifølge de forbipasserende være iført skuddsikre vester.

- En person er skutt ute på gata ved Sandakerveien 83. Han er kjørt til sykehus. Fire gjerningspersoner har løpt fra stedet til fots. Vi søker etter dem nå, sier operasjonsleder Marianne Grinaker ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Somalisk opprinnelse Ifølge politiet er skuddofferet av somalisk opprinnelse.

Dagbladets reporter på åstedet rapporterer at det lukter sterkt av kruttrøyk i området. Politiet har sperret av et lite område rundt en Volkswagen, som synes å ha noe med hendelsen å gjøre.

- Passasjervinduet på bilen er knust, sier Dagbladets reporter på stedet.

- Ikke farlige Innsatsleder Arve Røtterud kan ikke si noe om hvem de antatte gjerningspersonene er, men sier politiet har store styrker ute for å søke etter dem.

- Det er avfyrt ett skudd, så vidt jeg vet, sier Røtterud.

Innsatslederen opplyser at vinduet på Volkswagen-bilen er slått inn med ei kølle. Politiet anser ikke at de antatte gjerningspersonene er farlige for publikum.

Politihelikopter sirkler nå over området.

- Blødde fra halsen Dagbladet har snakket med to jenter som sto rundt femti meter fra bilen da det smalt.

- Vi hørte et veldig høyt smell, og løp i den retningen, sier de.

SKUDDRAMA: Politiet jakter flere gjerningspersoner etter at en mann av somalisk opprinnelse er skutt på Sandaker i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUDDRAMA: Politiet jakter flere gjerningspersoner etter at en mann av somalisk opprinnelse er skutt på Sandaker i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Mannen satt trolig i bilen da han ble skutt. Deretter skal han ha tatt seg ut av bilen og over på fortauet på den andre siden av gata hvor han ble liggende.

- Vi så at han blødde fra halsen. En kamerat prøvde å hjelpe ham, sier øyenvitnene.

Kameraten skal ha snakket i telefonen.

- Jeg er blitt skutt - Si at jeg er blitt skutt, sa han til vennen sin, forteller vitnene.

Politiet skal nå ha tatt med seg en mann av afrikansk opprinnelse fra åstedet i en politibil.

Politiet sier videre at de vil sjekke om kveldens skyting har noen sammenheng med flere gjengrelaterte skytinger i Oslo de siste ukene.

Dagbladet følger saken.

ÅSTEDET: Ruta på passasjersida på denne Volkswagen personbilen ble slått inn med ei kølle. Personen som er skutt, befant seg trolig inni kjøretøyet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ÅSTEDET: Ruta på passasjersida på denne Volkswagen personbilen ble slått inn med ei kølle. Personen som er skutt, befant seg trolig inni kjøretøyet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media