- En plutoniumsmengde på størrelse med et eple kan drepe hundretusener av mennesker

Obama bekymret for lagring av atomavfall.

BEKYMRET: Landene og organisasjonene som deltok på toppmøte om atomsikkerhet, er enige om å styrke innsatsen for å sikre atommateriale.

USAs president Barack Obama, som var vert for møtet, sa han var glad for at 102 land nå har ratifisert en traktat om fysisk sikring av atommateriale. Foto: Andrew Harrer/Pool/NTB Scanpix
BEKYMRET: Landene og organisasjonene som deltok på toppmøte om atomsikkerhet, er enige om å styrke innsatsen for å sikre atommateriale. USAs president Barack Obama, som var vert for møtet, sa han var glad for at 102 land nå har ratifisert en traktat om fysisk sikring av atommateriale. Foto: Andrew Harrer/Pool/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landene og organisasjonene som deltok på toppmøte om atomsikkerhet, er enige om å styrke innsatsen for å sikre atommateriale.

USAs president Barack Obama, som var vert for møtet, sa han var glad for at 102 land nå har ratifisert en traktat om fysisk sikring av atommateriale.

- Ved å jobbe sammen, har våre land gjort det vanskeligere for terrorister å få tak i radioaktivt materiale, sa han, og la til at traktaten vil tre i kraft i løpet av noen uker. Han var samtidig bekymret over at store mengder radioaktivt materiale ligger for dårlig bevoktet flere steder i verden.

- En plutoniumsmengde på størrelse med et eple kan drepe hundretusener av mennesker. Det ville endret verden, sa han.

Frykter atomterror Nettopp faren for at radioaktivt materiale kunne falle i hendene på terrorister var et viktig tema på møtet.

- Vi vet at al-Qaida har jobbet mot det og at folkene involvert i angrepene i Paris og Brussel filmet en ansatt ved et atomanlegg i Belgia, sa Obama da han og flere enn 50 andre statsledere startet diskusjonen i Washington. Presidenten understreket at verdenssamfunnet har gjort store framskritt med atomsikringsarbeidet siden det første atomtoppmøtet i 2010, men at faren fortsatt er stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer