- En plutselig atferdsendring, som lyn fra klar himmel

- Utrolig grovt overgrep, sier voldtatt kvinnes bistandsadvokat.

GIKK SAMMEN: Offer og gjerningsmann gikk sammen inn i denne bakgården, som ligger svært sentralt på Grønland. Der skiftet mannen svært brått atferdsmønster og gikk fra å være hyggelig til å bli svært aggressiv og voldelig, har kvinnen i begynnelsen av 50-åra forklart. Foto: POLITIET
GIKK SAMMEN: Offer og gjerningsmann gikk sammen inn i denne bakgården, som ligger svært sentralt på Grønland. Der skiftet mannen svært brått atferdsmønster og gikk fra å være hyggelig til å bli svært aggressiv og voldelig, har kvinnen i begynnelsen av 50-åra forklart. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var et utrolig grovt overgrep, med veldig brutal vold fra gjerningsmannens side. Nå frykter hun at andre kvinner kan bli utsatt for ham, sier Trine Rjukan til Dagbladet.

Politiet advarer Rjukan er bistandsadvokat for kvinnen i 50-åra som natt til i går ble voldtatt i en bakgård på Grønland i Oslo. Politiet gikk i dag til det uvanlige skritt å advare spesielt mot mannen, som de anser som ustabil. Årsaken er at han svært brått skiftet fra å være et hyggelig følge for kvinnen, til å mishandle henne på det groveste, ifølge hennes forklaring.

- Måten han har oppført seg på, og den grove voldsbruken, som kom fra intet, er årsaken til at vi ønsker å si ifra, sier Kari-Janne Lid, leder for Oslo politidistrikts avsnitt for seksualforbrytelser, til Dagbladet.

- Det kom som lyn fra klar himmel, og helt overraskende på henne, slik at hun ikke rakk å reagere, sier bistandsadvokat Rjukan.

Voldtektsofferet klarte å varsle en beboer i nabolaget, som i sin tur varslet politiet og AMK. Kvinnen var i hele går på voldtektsmottaket, og får fremdeles oppfølging av helsepersonell. Rjukan har hatt samtaler med henne og bistått under politiavhør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer