- En plutselig atferdsendring, som lyn fra klar himmel

- Utrolig grovt overgrep, sier voldtatt kvinnes bistandsadvokat.

GIKK SAMMEN: Offer og gjerningsmann gikk sammen inn i denne bakgården, som ligger svært sentralt på Grønland. Der skiftet mannen svært brått atferdsmønster og gikk fra å være hyggelig til å bli svært aggressiv og voldelig, har kvinnen i begynnelsen av 50-åra forklart. Foto: POLITIET
GIKK SAMMEN: Offer og gjerningsmann gikk sammen inn i denne bakgården, som ligger svært sentralt på Grønland. Der skiftet mannen svært brått atferdsmønster og gikk fra å være hyggelig til å bli svært aggressiv og voldelig, har kvinnen i begynnelsen av 50-åra forklart. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var et utrolig grovt overgrep, med veldig brutal vold fra gjerningsmannens side. Nå frykter hun at andre kvinner kan bli utsatt for ham, sier Trine Rjukan til Dagbladet.

Politiet advarer Rjukan er bistandsadvokat for kvinnen i 50-åra som natt til i går ble voldtatt i en bakgård på Grønland i Oslo. Politiet gikk i dag til det uvanlige skritt å advare spesielt mot mannen, som de anser som ustabil. Årsaken er at han svært brått skiftet fra å være et hyggelig følge for kvinnen, til å mishandle henne på det groveste, ifølge hennes forklaring.

- Måten han har oppført seg på, og den grove voldsbruken, som kom fra intet, er årsaken til at vi ønsker å si ifra, sier Kari-Janne Lid, leder for Oslo politidistrikts avsnitt for seksualforbrytelser, til Dagbladet.

- Det kom som lyn fra klar himmel, og helt overraskende på henne, slik at hun ikke rakk å reagere, sier bistandsadvokat Rjukan.

Voldtektsofferet klarte å varsle en beboer i nabolaget, som i sin tur varslet politiet og AMK. Kvinnen var i hele går på voldtektsmottaket, og får fremdeles oppfølging av helsepersonell. Rjukan har hatt samtaler med henne og bistått under politiavhør.

- Hun er sterkt preget og medtatt, sier advokaten.

Søker vitner Politiet etterlyser mannen, og gir følgende signalement: Han er i alderen 30-35 år, tettbygd, med mørkt hår og mørk hud. Han snakket engelsk og et annet språk kvinnen ikke gjenkjente. I tillegg til å ha voldtatt kvinnen ranet han henne også, har hun fortalt.

BISTÅR KVINNEN: Trine Rjukan er den voldtatte kvinnens bistandsadvokat. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
BISTÅR KVINNEN: Trine Rjukan er den voldtatte kvinnens bistandsadvokat. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer

Voldtekten skjedde i en større bakgård midt på Grønland, i tidsrommet fra 02.00 til 03.45. Bakgården deles av adressene Grønland 12 og Breigata 3, 5 og 7, og har direkte atkomst fra McDonald's. Det ligger også en rekke leiligheter rundt plassen.

Oslo politidistrikt ønsker at folk som kan ha sett eller hørt noe av relevans for saken, tar kontakt. De kan ringe nummer 22 66 94 30.

DELT BAKGÅRD: Bakgården der kvinnen ble voldtatt, er omkranset av flere adresser, flere av dem med leiligheter. Foto: POLITIET
DELT BAKGÅRD: Bakgården der kvinnen ble voldtatt, er omkranset av flere adresser, flere av dem med leiligheter. Foto: POLITIET Vis mer