En politimann drept, seks andre skadd i skyting i Sør-Carolina

Sju politimenn er skutt i Florence i Sør-Carolina. Minst en av dem skal være drept, ifølge TV-kanalen WPDE.

NEW YORK (Dagbladet): En politibetjent ble drept og seks andre skadd da de ble skutt i Vintage Place i Florence, opplyser sheriffskontoret i Florence til lokal-TV-kanalen WPDE, som er tilknyttet ABC News.

Den antatte gjerningspersonen er i politiets varetekt og befinner seg på McLeod Regional Medical Center.

Barrikaderte seg

Major Michael Nunn ved sheriffskontoret opplyser at etterforskere oppsøkte et hjem og forsøkte å overlevere en ransakingsordre da gjerningsmannen begynte å skyte.

Deretter skal gjerningsmannen, ifølge Nunn ha barrikadert seg i hjemmet hvor det også befant seg barn. Skuddvekslingen skal ha pågått i to timer.

Nødsentralen i Florence rådet på Twitter folk om å holde seg unna området fordi det var en aktiv skyting som pågikk. Like etter midnatt norsk tid skal gjerningspersonen være pågrepet.

- Bønn

- Den aktive skytingen er over og den mistenkte er i varetekt. Vi ber om at alle holder seg unna Vintage Place ettersom det fortsatt pågår en aktiv kriminialetterforskning, skriver nødsentralen i Florence på Twitter.

West Florence High School skrev på Facebook at de har stengt ned etter at de ble kjent med skytingen.

- Dette er ødeleggende nyheter fra Florence. De uselviske og modige handlingene til menn og kvinner i politiet er ekte, akkurat som kraften i bønn er ekte. Peggy og jeg ber om at du ber for dem, ber for deres rekonvalesens, ber for deres familier og ber for alle i Florence, skriver guvernør i Sør-Carolina, Henry McMaster, på Twitter.

Dagbladet følger saken.