- En politisk skandale

Statssekretær Peder Egseth var i kontakt med Molde-ordføreren før VG-intervjuet. Det får Arbeiderpartiet til å reagere. Statsminister Erna Solberg (H) på sin side, hevder at hun ikke kjente til utspillet.

HADDE KONTAKT: Statssekretær Peder W. Egseth var i kontakt med Moldes ordfører før intervjuet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HADDE KONTAKT: Statssekretær Peder W. Egseth var i kontakt med Moldes ordfører før intervjuet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld avslører NRK at det var statsminister Erna Solbergs statssekretær som satte Molde-ordfører Torgeir Dahl i kontakt med VG.

- Jeg snakket med Torgeir i helga da han ville komme i kontakt med pressen etter at smitten på nytt hadde økt i Oslo, skriver statssekretær Peder W. Egseth ved Statsministerens kontor i en tekstmelding til NRK.

Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen har tidligere uttalt til NRK at ingen i partiets kommunikasjonsavdeling var i dialog med Dahl før intervjuet.

Egseth er ikke en del av Høyres kommunikasjonsavdeling, men statssekretær ved SMK.

Var i kontakt mandag

Torgeir Dahl har sagt at han hadde kontakt med Helse- og omsorgsdepartementet før mandagens Politisk Kvarter. Her fikk han også spørsmål om han hadde hatt dialog med noen i regjeringsapparatet, noe han svarte nei til.

- Nei, ikke i regjeringsapparatet. Men jeg tok kontakt da det begynte å brenne på søndag, sånn at jeg fikk litt faktaoppdatering som jeg trodde var viktig.

- Da tok jeg kontakt med helsedepartementet.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Dahl, som ikke har besvart vår henvendelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer