«En politiskandale»

KARMØY (Dagbladet): Sju år etter at Birgitte Tengs ble drept, går diskusjonen for fullt om hvem som drepte henne. Vermund Magnussen er ikke i tvil om at politiet har gjort en elendig jobb med den uløste drapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har vært en politiskandale fra starten av. Det er ikke funnet et eneste teknisk bevis mot fetteren. Nå har de hatt hårstrå til analyse i utlandet. Hvorfor sendte de ikke hårene av gårde med én gang? Og den tilståelsen fetteren ga, den luktet det av, sier Vermund Magnussen med overbevisning.

Han sitter på Lundbergs konditori i Kopervik sammen med kompisene Helge Waage og Jan Bertelsen. Over et furubord med kaffekopper, askebeger og Kent-sigaretter går praten om drapssaken høylytt. Slik har det vært i sju år.

Uenighet

På Karmøy er befolkningen todelt: Noen tror fullt og fast på fetterens uskyld, andre har motsatt overbevisning. Begge gruppene har en rettslig kjennelse på at de har rett.

- Vi snakker om det hele tida. Det er så mange teorier om hvem som kan ha drept Birgitte. Nå er vi spente på hva som kan komme ut av DNA-testingen av hårstråene, sier karene til Dagbladet.

Magnussen peker ut mot gata på andre siden av kafévinduet.

Vil ha ro

- Fetteren ble sett rett utenfor her mens han snakket med noen i en bil. Hvordan har han og Birgitte klart å komme seg helt opp til åstedet uten at noen har sett dem? Nei, hun må ha blitt kjørt i bil, sier han.

- Når jeg går opp dit, treffer jeg ikke en sjel, repliserer Bertelsen, som ikke er like overbevist som sin kamerat. Men én ting er alle tre enige om:

- Det hadde vært flott hvis vi endelig kunne få en oppklaring av drapet. Det blir aldri ro omkring denne saken før det skjer.