En pose med penger

Mexicanske valgkamper er ikke helt som andre valgkamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:)Mexico Citys ordfører, Andres Manuel Lopez Obrador, har til nå vært den ledende kandidaten til å overta som president i Mexico. Fasaden som en ærlig og folkelig politiker, bosatt i en middelklasse-leilighet og kjørende i gammel bil er i imidlertid i ferd med å slå solide sprekker.

I en video som nå spilles jevnlig på mexicansk TV kan en se en av hans nærmeste medhjelpere, Rene Bejarano, motta store pengebeløp. Så store at han først mottar en koffert, deretter stapper alle lommene fulle med sedler og til slutt fyller resten i en plastikkpose.

Denne saken dukker opp rett etter en annen video har blitt sendt på mexicansk fjernsyn. Her kan en se Lopez Obrador sin finansbyråd i Mexico City på et casino i Las Vegas der han spiller bort tusenvis av dollar.

Hevder komplott

Lopez Obrador insisterer på at han ikke er innbladet i dette og legger skylden på forretningsmannen Carlos Ahumada. Ahumada har mistet to store kontrakter til Mexico City under Lopez Obradors ordførerskap. Ahumadas selskaper er i tillegg under etterforskning for korrupsjon melder Associated Press.

VELSKODDE MEDARBEIDERE: Å jobbe for presidentkandidat Andres Manuel Lopez Obrador er atskillig mer innbringende enn politiske verv her i landet.