Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En president som min far

Caroline Kennedy gir Obama uventet støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en av årets mest oppsiktsvekkende støtte-utspill går John F. Kennedys datter i dag ut offentlig og kunngjør at Barack Obama er hennes presidentkandiat.

Samtidig som det ble klart at Obama fikk mer enn dobbelt så mange stemmer som Hillary i South Carolinas primærvalg, har han dermed fått enda litt mer vind i seilene - fra det eneste gjenlevende barnet av USAs mest dyrkede demokratiske president.

- Opp gjennom årene jeg vært dypt beveget av folk som sier til meg at de skulle ønske de kunne føle seg inspirerte og håpefulle når det gjelder USA på samme måte som da min far var president. Denne følelsen er enda sterkere i dag. Derfor støtter jeg Obama, skriver Caroline Kennedy i en kommentarartikkel i New York Times.

Sweet Caroline

Hun er advokat, forfatter og var Neil Diamonds inspirasjon da han skrev låta "Sweet Caroline". Kennedy kan ikke få rost Obama nok, og sammenligner ham direkte med sitt legendariske opphav.

- Jeg har aldri hatt en president som inspirerer meg på samme måte som folk forteller meg at min far inspirerte dem. Men for første gang tror jeg at jeg har funnet mannen som kan være den presidenten - ikke bare for meg, men for en ny generasjon amerikanere, skriver Kennedy, som ikke rakk å bli seks år gammel før attentatet på JFK i november 1963.

Presidentdatteren mener forskjellene ikke er store mellom de demokratiske kandidatene i de enkelte sakene, og at valgkampen derfor dreier seg om hvem som er best på lederskap, dømmekraft og karakter.

Kennedy forteller at Obama inspirerer hennes barn, John F. Kennedys barnebarn, til å tro seg selv og på at deres generasjon kan forme framtida.

 EN LEGENDE OG HANS DATTER: John F. Kennedys datter Caroline går i dag ut med overraskende støtte til Barack Obama. Foto: AP/Scanpix.
EN LEGENDE OG HANS DATTER: John F. Kennedys datter Caroline går i dag ut med overraskende støtte til Barack Obama. Foto: AP/Scanpix. Vis mer

- Senator Obama driver en verdig og ærlig valgkamp. Han har snakket utfyllende om rollen tro har i livet hans, og har åpnet et vindu til karakteren sin gjennom to overbevisende bøker. Og når det kommer til dømmekraft, tok Barack Obama den riktige beslutningen i det viktigste spørsmålet i vår tid ved å være mot krigen i Irak helt fra starten av, skriver Caroline Kennedy i sin uventede omfavnelse.

Hva sier onkel Ted?

Det er første gang hun involverer seg i et presidentrace siden onkelen Edward Kennedy stilte til valg i 1980.

Nå er det knyttet stor spenning til om nettopp broren til John F. Kennedy deler sin nieses tanker om Barack Obama, og om han i så fall vil gå ut offentlig med dem. Ted Kennedy ble aldri president, men er i dag en av de mest innflytelsesrike og respekterte skikkelsene i det demokratiske partiet. Senatoren, som støttet John Kerry i 2004, har ennå ikke sagt sin mening om årets kandidater.

FÅR STØTTE: Barack Obama.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media